- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 60 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Frokost
- Visninger
- 11643
- Pris pr. Portion
- Skrevet af
- Udgivet den
- december 5, 2019
- 500 g
- Svinelever
- 200 g
- Svinespæk
- 2 stk
- Hakket løg
- 5 spsk.
- Hvedemel
- 5 dl
- Sødmælk
- 50 g
- blødt smør
- 2 stk
- Æg
- 1 1/2 tsk.
- Salt og peber

Leverpostej er et hit på frokostbordet, og både børn og voksne holder af det velsmagende pålæg. Det er uundværligt tilbehør til julefrokosten, hvor leverpostejen kan spises sammen med syltede agurker eller rødbeder.
Den store fordel ved denne opskrift på hjemmelavet leverpostej er, at den er fryseegnet. Er du vært for at holde julefrokost, eller får du hele familien på besøg i juledagene, kan du forberede middagen i god tid og tage leverpostejen op på dagen, den skal serveres og bages færdig.
- Brug en kødhakker til at blande svinelever, svinefedt og løg. Kør kødmassen igennem 3 gange, indtil det har en ensartet konsistens
- Smelt smørret i en gryde og tilsæt mel mens du rører rundt. Kom lidt efter lidt mælken i gryden og bliv ved med at røre rundt, så der ikke opstår klumper.
- Når de 5dl mælk er tilsat, lader du opblandingen koge mildt, så den opnår en fast og tyk konsistens.
- Lad opblandingen køle lidt af.
- Kom kødmassen i melopblandingen og rør godt rundt
- Tilsæt æg til kødblandingen og tilsæt salt og peber
- Hæld massen i små forme (det kan være små, ovnfaste fade eller aluforme)
- Sæt dine leverpostej i en kold ovn og lad dem bage færdige, mens ovnen varmer op til 200grader.
- Lad dine leverpostej bage færdige i cirka 1 time
- Ønsker du at fryse dine leverpostej, skal du vente med at bage dem til det tidspunkt, hvor de skal bruges. Det vil sige, at du skal fryse dem ned, når du har hældt kødmassen i aluforme. Lad dem tø op, før du bager dem færdige.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.