- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 35 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Bagværk
Buffet
Dessert
Morgenmad / Brunch - Visninger
- 3134
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juli 17, 2011
- 1 tsk.
- vanillesukker
- 50 g
- Bagegær
- 1 tsk.
- Kardemomme, stødt
- 1 tbsp.
- Sukker (melis)
- 3 dl
- letmælk
- 30 g
- Smør, saltet
- 2 stk
- Æg
- 2 knsp.
- Salt, groft
- 7 dl
- Hvedemel
- 100 g
- Smør, saltet
- 2 tsk.
- vanillesukker
- 1 tbsp.
- Kanel, stødt
- 100 g
- Valnødder
- 4 tbsp.
- Honning eller sukker
En anderledes men dejlig udgave af brunsviger i bradepande, hvor valnødderne gør den ekstra god:
Dej: Rør gær ud i lidt af den lunkne mælk, og smelt smørret sammen med resten af mælken, og afkøl lidt. Tilsæt kardemomme, sukker, vanille og lidt salt. Rør æggene i et af gangen, og tilsæt tilsidst melet. Ælt dejen smidig med melet lidt af gangen, dejen må godt være lidt klistret, så brug så lidt mel som muligt. Stil til hævning i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200 grader. Slå dejen ned med en grydeske, og kom den i en bradepande med bagepapir. Lav fordybninger med en ske, og efterhæv dejen 20 minutter.
Smelt honning eller sukker med smørret, og tilsæt vanillesukker, kanel og hakkede valnøddekerner. Køl blandingen lidt af.
Hæld valnødde-blandingen hen over kagedejen. Bages i ovnen næstnederste rille 30-35 minutter ved 200 grader. Kagen kan bages om aftenen, og er stadig saftig og lækker dagen efter til f.eks. brunch.
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.