- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 60 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Buffet
Forret
Frokost
Hovedret
Påske - Visninger
- 2544
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- april 9, 2011
- 1 tbsp.
- Citronsaft
- 3 tbsp.
- Hvedemel
- 2 stk
- Gulerod/gulerødder
- 1 l
- Bouillon, hønsekød, spiseklar
- 1 stk
- Kylling
- 2 knsp.
- Muskatnød, revet
- 1 stk
- Løg eller zittauerløg
- 4 stk
- Laurbærblade
- 1 bdt.
- Persille, frisk
- 1 bdt.
- Timian, kviste (frisk)
- 50 g
- Smør, saltet
- 8 stk
- Tarteletter, store
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 1 stk
- Asparges, konserves
- 2 knsp.
- Peber, friskkværnet
Rens en kylling, og kom i bouillon- vand, sammen med løg skåret i grove både, halve gulerødder, timiankviste, laurbæblade, og salt og peber fra kværn. Koges op, og simrer under låg i ca 60 minutter. Tag kyllingen op, afkøl lidt, og pil kyllingen i store stykker. Si bouillon-vandet, smelt smørret i en gryde, drys melet over og pisk til en dej. Tilsæt bouillon- vandet (1/5 liter) lidt af gangen, og lidt aspargesvand. Kog op og tilsæt asparges stykkerne. Skær kyllingen i mindre stykker, og kom i sovsen. Kog den ved svag varme i ca. 5-10 minutter, og smag til med lidt citronsaft, revet muskat, salt og peber fra kværn. Hvis man har en rest tilbage, kan den serveres med små persillekartofler dagen efter.
Stil tarteletterne med bunden opad, i en forvarmet ovn ved 200 grader i tre – fem minutter. Server tarteletterne med kyllinge-stuvningen, pynt af med hakket persille eller et drys af paprika.
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.