- Forberedelsestid
- 25 minutter
- Tilberedningstid
- 40 minutter
- Sværhedsgrad
- Midt imellem
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Forret
Nytår - Visninger
- 3419
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- december 23, 2011
- 1 bdt.
- Karse
- 2 dl
- Fløde 9 %
- 50 g
- Smør, saltet
- 3 tbsp.
- Parmesan, frisk
- 1 stk
- Blomkål
- 1 stk
- Skalotteløg
- 1 stk
- Broccoli
- 2 tbsp.
- Mandler, hakkede
- 1 bdt.
- Dild, frisk
- 1 stk
- Hummer
OBS: Hummeren kan erstattes med enhver form for skaldyr
Forberedelse: Rengør broccoli og blomkål og pluk buketter af begge. Blancher ca 3/4 af blomkål og broccoli buketterne indtil de er møre – resten ligges til side og tørres grundigt.
Stuvning: Hak skalotteløg og hvidløg fint. Sauter i lidt smør og tilsæt fløde. Reducer indtil det er blevet lidt tykt og pisk smør i stuvningen. Derefter tilsættes de blancerede blomkål og brocolli buketter. Smag til med salt.
Parmesan-sne: De overskydende og tørre buketter rives fint til “sne” og blandes med friskreven parmesan. Det er meget vigtigt, at buketterne er tørre ellers vil de klistre sammen.
Mandler: Mandlerne hakkes groft og ristes på panden i lidt smør og salt.
Hummeren: Koges i vand sammen med suppeurter (fx løg, hvidløg, gulerødder, fennikel, persillerod mv) og dild. Hummeren skal koge i ca 5 til 7 min. Derefter pilles kødet ud. Skallen og kogevandet kan med fordel fryses ned og bruges som basis for en skaldyrssuppe. Rist kødet på en pande i lidt smør og krydr med salt og peber.
Servering: Anret hummeren ovenpå de stuvede buketter. Pynt af med ristede mandler, flager af rå blomkålsstokke samt karse
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.