Hummer med blomkål og broccoli

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
25 minutter
Tilberedningstid
40 minutter
Sværhedsgrad
Midt imellem
Serveringer
4 personer
Kategori
Forret
Nytår
Visninger
3419
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
1 bdt.
Karse
2 dl
Fløde 9 %
50 g
Smør, saltet
3 tbsp.
Parmesan, frisk
1 stk
Blomkål
1 stk
Skalotteløg
1 stk
Broccoli
2 tbsp.
Mandler, hakkede
1 bdt.
Dild, frisk
1 stk
Hummer
Hummer med blomkål og broccoli

OBS: Hummeren kan erstattes med enhver form for skaldyr
Forberedelse: Rengør broccoli og blomkål og pluk buketter af begge. Blancher ca 3/4 af blomkål og broccoli buketterne indtil de er møre – resten ligges til side og tørres grundigt.
Stuvning: Hak skalotteløg og hvidløg fint. Sauter i lidt smør og tilsæt fløde. Reducer indtil det er blevet lidt tykt og pisk smør i stuvningen. Derefter tilsættes de blancerede blomkål og brocolli buketter. Smag til med salt.
Parmesan-sne: De overskydende og tørre buketter rives fint til “sne” og blandes med friskreven parmesan. Det er meget vigtigt, at buketterne er tørre ellers vil de klistre sammen.
Mandler: Mandlerne hakkes groft og ristes på panden i lidt smør og salt.
Hummeren: Koges i vand sammen med suppeurter (fx løg, hvidløg, gulerødder, fennikel, persillerod mv) og dild. Hummeren skal koge i ca 5 til 7 min. Derefter pilles kødet ud.  Skallen og kogevandet kan med fordel fryses ned og bruges som basis for en skaldyrssuppe. Rist kødet på en pande i lidt smør og krydr med salt og peber.
Servering: Anret hummeren ovenpå de stuvede buketter. Pynt af med ristede mandler, flager af rå blomkålsstokke samt karse



Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?