- Forberedelsestid
- 5 minutter
- Tilberedningstid
- 65 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Tilbehør
- Visninger
- 871
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- februar 17, 2011
- 400 ml
- Kikærter, kogte
- 2 tbsp.
- Citronsaft
- 2 stk
- Hvidløg, fed
- 1/2 dl
- Majsolie
- 1/2 tsk.
- Salt, groft
- 1/2 tsk.
- Koriander, stødt
- 1/2 tsk.
- Spidskommen, stødt
Når du skal lave humus, er den nemmeste genvej kikærter på dåse. Men jeg syntes nu, de tørrede er de bedste, selvom tilberedningen derved bliver længere.
Læg de tørrede kikærter i blød i koldt vand i 24 timer.
Hæld vandet fra og kog kikærterne i usaltet vand i ca. 1 time.
Kikærterne kan herefter fryses ned i passende portioner, så har du altid kikærter parat, hvis du pludselig skulle få lyst til at lave humus.
Husk at gemme lidt af vandet fra kogningen.
Kør alle ingredienserne sammen i en minihakker (eller brug en stavblender)
Humussen skal have en glat og lind konsistens.
Brug evt. lidt af kogevandet, hvis humussen er for tung.Serveringsforslag:
· Servers til rå grønsagsstave.
· Til godt brød.
· Eller som tilbehør til varme retter.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.