- Forberedelsestid
- 10 minutter
- Tilberedningstid
- 50 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 1 personer
- Kategori
- Bagværk
Buffet
Frokost
Madpakke
Morgenmad / Brunch
Påske - Visninger
- 3527
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- april 17, 2011
- 2 tbsp.
- Rapsolie
- 3 dl
- Youghurt naturel
- 2 tbsp.
- Havregryn, pynt
- 50 g
- Bagegær
- 1 dl
- Vand
- 2 tsk.
- Salt, groft
- 3 dl
- Hvedemel
- 4 dl
- Rugmel, groft, fuldkornsrugmel
Hurtigt rugbrød: Rør gær ud med lunkent vand. Tilsæt youghurt (el kærnemælk), rapsolie, salt og rugmelet. Rør grundigt sammen. Tilsæt hvedemel lidt af gangen og ælt dejen smidig. Sæt dejen til hævning, tildækket i ca 50 minutter.
Tænd ovnen på 200 grader, og smør en aflang brødform. Slå dejen ned, og form til et brød. Lægges i formen, og efterhæver tildækket i 30 minutter. Pensl brødet med lidt vand og drys med havregryn.
Bages i ovnen, nederste rille, i ca 50 minutter.
Dejen kan også bruges til rugboller, til madpakken eller brunch. (Bagetid ca 15 minutter).
Se min opskrift på brunch: https:/brunch-til-to-4413/
Opskrift på lyn brød
hej skal dette rugbrød bages
Hej Anni
Hej og tusinde tak skal du ha