- Forberedelsestid
- 75 minutter
- Tilberedningstid
- 60 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Forret
- Visninger
- 2176
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- september 28, 2009
- 4 skive(r)
- Franskbrød
- 2 stk
- Laurbærblade
- 1 stk
- Timian, kviste (frisk)
- 7 stk
- Hvidløg, fed
- 100 g
- Kikærter
- 1/2 l
- Fløde 18 %
- 1/4 bdt.
- Purløg
- 1 l
- Vand
- 1 tbsp.
- Olivenolie
VIGTIG INFO:
Kikærterne skal udblødes i vand natten over! Denne ret kræver en blender/stavblender.
2 fed hvidløg, 4 skiver franskbrød/flute og purløg er til pynt.
1) Kikærterne stilles i vand natten over.
2) Hæld vandet fra ærterne.
3) Tag en stor gryde og kom kikærterne i, 1 liter vand, 5 fed knuste hvidløg, olivenolie, timian, laurbærblade. Dette koges i 45 minutter.
4) Fløden tilsættes og koger videre i 15 minutter.
5) Pynten: skær 2 fed hvidløg i skiver og rist dem på en pande med en smule olie, de må ikke blive for brune. Lad olien blive på panden og rist brødskiverne på panden indtil de får en konsistens som ristet brød.
6) Tilbage til suppen/gryden som nu har kogt alt i alt 60 minutter. Blend nu suppen enten i en blender eller med en stavblender direkte i gryden, til suppen har en jævn konsistens. Smag til med salt og peber.
7) Anrettes i dybe tallerkner med en skive brød og de ristede hvidløg. Drys med purløg.
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.