- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 30 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Buffet
Hovedret - Visninger
- 6493
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- april 20, 2011
- 3 tbsp.
- Olivenolie
- 4 dl
- Basmatiris, skyllede
- 2 dl
- Bouillon, hønsekød, spiseklar
- 500 g
- Kyllingebryst, filet
- 3 stk
- Hvidløg, fed
- 1 stk
- Hakkede tomater, konserves
- 2 stk
- Løg eller zittauerløg
- 3 tsk.
- Garam Masala
- 2 knsp.
- Sukker (melis)
- 1 tsk.
- Karry (indisk)
- 6 dl
- Vand
- 2 knsp.
- Chilipulver sød
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 3 dl
- Youghurt naturel
Indisk kylling i tomatsovs: Mariner evt. kyllinge fileter i youghurt et par timer (det gør dem meget møre), ellers tilbered dem med det samme. Steg kyllingestykkerne af i olie ved medium varme, og tilsæt hakkede løg og hvidløg. Drys over med rigeligt garam masala (indisk blandingskrydderi), karry og lidt chili. Tilsæt de hakkede tomater, og drys over med et par knips sukker, og ca. 1 tsk salt. Kom lidt bouillon ved retten, og lad småsimre under låg i ca. 40 minutter. Smag retten til. Drys evt. over med ristede peanuts, ved servering.
Kom de skyllede basmati-ris i kogende vand, og kog dem under låg i ca. 12 minutter. Lad hvile i 10 minutter.
Man kan lave retten med hele kyllingebryster med ben, så skal retten småkoge i ca. halvanden time. Hvis man er til meget krydret mad, tilsætter man mere af de forskellige krydderier.
Server retten med ris, evt. indisk fladbrød (naan) og youghurt-raita.
Se min opskrift på youghurt-raita: https:/ingefaermarinerede-kyllingespyd-m-youghurt-raita-vilde-ris-4300/
Retten kan også laves med lammekød i tern, smager super godt. Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.