- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 40 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 7133
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- oktober 14, 2009
- 1 1/2 l
- Vand
- 1 tsk.
- Peber, friskkværnet
- 3 tbsp.
- Olivenolie
- 2 stk
- Hvidløg, fed
- 4 stk
- Flûtes
- 1 stk
- Løg eller zittauerløg
- 2 stk
- Laurbærblade
- 2 1/2 dl
- Fløde 38 %, Piskefløde
- 7 stk
- Timian, kviste (frisk)
- 1 stk
- Porre
- 1 1/5 kg
- Jordskokker
- 1 tsk.
- Havsalt
Jordskokkesuppe
VIGTIG INFO: Retten kræver en blender/stavblender.
1) Skræl jordskokkerne og skær dem i tern.
2) Hak løg og hvidløg i grove tern. Skær porren i skiver.
3) kom jordskokker, løg, hvidløg, porre og timian i en store gryde og sauter grøntsagerne i lidt olivenolie.
4) Tilsæt vand, salt og laurbær og bring det i kog. Lad et simre i ca. 20 minutter.
5) Fjern laurbærbladene.
6) Blend til en fin suppe.
7) Kom suppen tilbage i gryden og tilsæt fløde.
8) Bring suppen i kog og smag til med salt og peber. Evt. lidt citronsaft hvis den behøver dette.
Serveres med lun flutes til.
Velbekomme!
Kan Jordskokke suppe fryses