- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 170 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
Mortens aften - Visninger
- 4821
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juni 13, 2009
- 50 tbsp.
- Citronsaft
- 1 1/2 g
- Sukker (melis)
- 1 1/2 l
- Vand
- 1 g
- Salt, groft
- 20 tbsp.
- Peber, friskkværnet
Selvom det er koldt og mørkt udenfor behøver du ikke pakke din weber grill væk – juleanden kan med fordel steges på grillen.
Dagen før middagen marineres anden i marinaden.
Ingredienserne til marinaden blandes og hældes i en pose. Klip vingerne af, skær huller i anden ind til benet og læg den i posen. Anden skal trække i marinaden i 24 timer indtil den skal grilles – vend posen løbende.
Kråse, hjerte, vinger, 5 dl rødvin, 5 dl vand, 4 løg, 2 spsk. tørret basilikum og 1 bouillonterning lægges i en foliebakke, som sættes under anden på grillen. Anden lægges på risten og steges to timer. Vend anden nogle gange undervejs. Brug gerne et stegetermometer, som sættes ved låret. En gennemstegt and er 79 grader varm. Anden skal hvile inden servering