Kæmperejer & kylling i kokos-karrysovs (thai)

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedningstid
15 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Frokost
Hovedret
Visninger
2409
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
1 bdt.
Persille, bredbladet
2 tsk.
Chilipulver sød
400 g
Kyllingebryst, filet
3 tsk.
Thaikarry pulver, el. almindelig
1 tbsp.
Citronsaft
1 stk
Kokosmælk
1 tsk.
Gurkemeje, stødt
1 tbsp.
honning
1 tbsp.
Fishsauce
1 tbsp.
Limesaft, og limeskal revet
3 stk
Hvidløg, fed
1 stk
Ingefær, frisk
1 stk
Løg eller zittauerløg
1 tbsp.
Soyasauce
2 tbsp.
Olivenolie
1 stk
Finthakket citrongræs
1 bdt.
Forårsløg, rå
200 g
Kæmperejer, pillede
1 bdt.
Persille, frisk
1 knsp.
Salt, groft
3 tsk.
Olivenolie
1 stk
Peber, chili rød eller grøn, rå
1 stk
Agurk
4 dl
Tilbehør: Kogte jasminris
2 tsk.
eddike
1 tsk.
honning
1 stk
Peberfrugt, rød og gul
Kæmperejer & kylling i kokos-karrysovs (thai)

Thai-mad er for mig på top-ti over smagsoplevelser, og man kan komme mere el. mindre i af  krydderurter og krydderier efter ens egen smag, kun fantasien sætter grænser.
Kæmperejer og kylling i kokos-karrysovs: Snit løg, hvidløg, citrongræs, forårsløg og riv et stort stykke frisk ingefær. Varm en wokpande el. høj stegepande op med olivenolie (el. sesamolie). Svits løg, hvidløg, finthakket citrongræs (kan udelades), revet ingefær, friskhakket rød chili el. stødt chilipulver (afhængigt af hvor stærk man ønsker retten), karry og gurkemeje hurtigt af ved kraftig varme.
Tilsæt kyllingestykkerne og svits med i fem-syv minutter, Rør godt rundt i retten konstant. Tilsæt soyasauce, fishsauce og en stor dåse kokosmælk. Kog op og tilsæt lidt honning, revet limeskal, lime- og citronsaft. Tilsidst kommes kæmperejer og hakkede forårsløg i, og koger med fem minutter ekstra. Smag sovsen til. Pynt af med forårsløg og persille.
Sursød agurkesalat: Rør en marinade af eddike og honning, og en lille finthakket rød chili uden kerner. Smag til med lidt salt. Bland  kugler af agurk (el. i tern) hakket rød peber og hakket persille i salaten.
Portionsanret med en stor rund skefuld af kogte jasminris, med rejer, kylling og kokossovs rundt om, sammen med agurkesalaten.
Eller server i wokpanden, med ris og salat ved siden af.
Velbekomme!



Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?