- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 15 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Frokost
Hovedret - Visninger
- 2409
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juni 1, 2011
- 1 bdt.
- Persille, bredbladet
- 2 tsk.
- Chilipulver sød
- 400 g
- Kyllingebryst, filet
- 3 tsk.
- Thaikarry pulver, el. almindelig
- 1 tbsp.
- Citronsaft
- 1 stk
- Kokosmælk
- 1 tsk.
- Gurkemeje, stødt
- 1 tbsp.
- honning
- 1 tbsp.
- Fishsauce
- 1 tbsp.
- Limesaft, og limeskal revet
- 3 stk
- Hvidløg, fed
- 1 stk
- Ingefær, frisk
- 1 stk
- Løg eller zittauerløg
- 1 tbsp.
- Soyasauce
- 2 tbsp.
- Olivenolie
- 1 stk
- Finthakket citrongræs
- 1 bdt.
- Forårsløg, rå
- 200 g
- Kæmperejer, pillede
- 1 bdt.
- Persille, frisk
- 1 knsp.
- Salt, groft
- 3 tsk.
- Olivenolie
- 1 stk
- Peber, chili rød eller grøn, rå
- 1 stk
- Agurk
- 4 dl
- Tilbehør: Kogte jasminris
- 2 tsk.
- eddike
- 1 tsk.
- honning
- 1 stk
- Peberfrugt, rød og gul
Thai-mad er for mig på top-ti over smagsoplevelser, og man kan komme mere el. mindre i af krydderurter og krydderier efter ens egen smag, kun fantasien sætter grænser.
Kæmperejer og kylling i kokos-karrysovs: Snit løg, hvidløg, citrongræs, forårsløg og riv et stort stykke frisk ingefær. Varm en wokpande el. høj stegepande op med olivenolie (el. sesamolie). Svits løg, hvidløg, finthakket citrongræs (kan udelades), revet ingefær, friskhakket rød chili el. stødt chilipulver (afhængigt af hvor stærk man ønsker retten), karry og gurkemeje hurtigt af ved kraftig varme.
Tilsæt kyllingestykkerne og svits med i fem-syv minutter, Rør godt rundt i retten konstant. Tilsæt soyasauce, fishsauce og en stor dåse kokosmælk. Kog op og tilsæt lidt honning, revet limeskal, lime- og citronsaft. Tilsidst kommes kæmperejer og hakkede forårsløg i, og koger med fem minutter ekstra. Smag sovsen til. Pynt af med forårsløg og persille.
Sursød agurkesalat: Rør en marinade af eddike og honning, og en lille finthakket rød chili uden kerner. Smag til med lidt salt. Bland kugler af agurk (el. i tern) hakket rød peber og hakket persille i salaten.
Portionsanret med en stor rund skefuld af kogte jasminris, med rejer, kylling og kokossovs rundt om, sammen med agurkesalaten.
Eller server i wokpanden, med ris og salat ved siden af.
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.