Kakao-æblekage m/havregryn

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedningstid
50 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
6 personer
Kategori
Bagværk
Buffet
Dessert
Påske
Visninger
4408
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
3 tbsp.
Havregryn
1/2 tsk.
Kardemomme, stødt
2 tsk.
Kakao, usødet
2 dl
Rørsukker
Kakao-æblekage m/havregryn

Kakao-æblekage m/havregryn:
Tænd ovnen på 175 grader. Skræl æblerne, og riv dem groft på et rivehjern. Pisk smør, rørsukker, vanille, brun farin luftigt, og pisk æggene i et af gangen. Bland mel med bagepulver, kardemomme, kanel og kakao. Pisk mælk og lidt havregryn i dejen, og tilsæt melblandingen. Rør godt rundt. Vend de revne æbler i dejen. Smør en springform, og hæld dejen i formen. Bag kagen i ovnen på nederste rille i ca. 50 minutter. Kig til kagen efter 45 minutter, stik i den med en strikkepind for at tjekke om den er bagt færdig. Ellers giv den ca. fem minutter mere og tjek igen. Lad kagen køle af, og drys med flormelis. Man kan bruge halvt smør og halvt rapsolie, hvis kagen skal være mere “sund”.
Server som dessert, med vanille-cremefraiche el. iskoldt flødeskum, og appelsin-fileter.





Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?