- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 50 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 6 personer
- Kategori
- Bagværk
Buffet
Dessert
Påske - Visninger
- 4408
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- april 3, 2011
- 3 tbsp.
- Havregryn
- 1/2 tsk.
- Kardemomme, stødt
- 2 tsk.
- Kakao, usødet
- 2 dl
- Rørsukker
Kakao-æblekage m/havregryn:
Tænd ovnen på 175 grader. Skræl æblerne, og riv dem groft på et rivehjern. Pisk smør, rørsukker, vanille, brun farin luftigt, og pisk æggene i et af gangen. Bland mel med bagepulver, kardemomme, kanel og kakao. Pisk mælk og lidt havregryn i dejen, og tilsæt melblandingen. Rør godt rundt. Vend de revne æbler i dejen. Smør en springform, og hæld dejen i formen. Bag kagen i ovnen på nederste rille i ca. 50 minutter. Kig til kagen efter 45 minutter, stik i den med en strikkepind for at tjekke om den er bagt færdig. Ellers giv den ca. fem minutter mere og tjek igen. Lad kagen køle af, og drys med flormelis. Man kan bruge halvt smør og halvt rapsolie, hvis kagen skal være mere “sund”.
Server som dessert, med vanille-cremefraiche el. iskoldt flødeskum, og appelsin-fileter.