Kalkunbryst med lækker stuffing, kartofler og rødkål

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
60 minutter
Tilberedningstid
120 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
8 personer
Kategori
Hovedret
Jul
Visninger
6944
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
1 1/2 kg
Kartofler
30 g
Smør, saltet
30 g
Jordskokker
900 g
Kalkunbryst, fersk
15 g
Valnøddekerner
5 stk
Timian, kviste (frisk)
2/7 stk
Toastbrød
1 tsk.
Sennep
2/7 stk
Æg
1/4 stk
Æble / æbler
20 g
Løg eller zittauerløg
10 stk
Tørret abrikos
2 dl
Balsamico (eddike) lys og mørk
1 tbsp.
Rørsukker
1 tsk.
Salt, groft
400 g
Rødkål
1 stk
Appelsin/appelsiner
Kalkunbryst med lækker stuffing, kartofler og rødkål

Dette bliver til et rigtig lækkert fyldt kalkunbryst. Fyldet kan også laves til en hel kalkun, så skal der blot laves tilsvarende mere. Men denne løsning er super, hvis man ikke er så mange. Opskriften kan bruges hele året rundt. Står julen for døren, kan du lave den sammen med rødkålen, og retten bliver lækker julet.

Stuffing
Åben kalkunbrystet og skær lidt kød ud, der hvor fyldet skal i.
Skræl løg, jordskok og æble og skær det i mindre stykker. Blend det i en foodprocessor sammen med valnødder, timian og friskkværnet salt og peber. Hak det kalkunkød, du skær fra og bland det i foodprocessoren sammen med æg, brød (uden skorper) og sennep og blend videre. Fyld fyldet i kalkunen og snør den til. Smør lidt sennep på brystet og krydr med salt, peber og timian. Læg brystet i et fad med lidt vand og steg den i ovnen ved 200 grader ca en time – undervejs hældes væden fra fadet over brystet, så det ikke bliver tørt.
Rødkål
Snit rødkålen fint og hak abrikoser og appelsin (efter den er skrællet) i små stykker. Balsamicoeddike hældes i en gryde og reduceres til halvdelen ved middelvarme. Bland sukker og salt i. Vend rødkål, abrikoser og appelsin i eddiken og server.
Kartofler
Små kartofler skrælles og koges møre. Smelt smørret på panden. Vend så kartoflerne i det og hæld dem i et ildfast fad. Stil dem i ovnen indtil kalkunen er klar. De bliver lækre sprøde udenpå.

Rigtig god appetit



5 comments

  1. Den ukendte kok sagde på januar 1, 2011

    Har prøvet opskriften – kanon

    Bedømmelse: 4.0/5. Fra 1 afstemning.
    Vent venligst…
  2. Anonym sagde på december 13, 2012

    Hvad menes der med 0,25 stk

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  3. Den ukendte kok sagde på december 15, 2012

    Hej Vibeke,

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  4. Anonym sagde på november 2, 2013

    et stort spørgsmål til

    Bedømmelse: 4.5/5. Fra 2 stemmer.
    Vent venligst…
  5. Den ukendte kok sagde på november 3, 2013

    Hej Lotte,

    Bedømmelse: 4.0/5. Fra 1 afstemning.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?