- Forberedelsestid
- 60 minutter
- Tilberedningstid
- 120 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 8 personer
- Kategori
- Hovedret
Jul - Visninger
- 6944
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- december 31, 2010
- 1 1/2 kg
- Kartofler
- 30 g
- Smør, saltet
- 30 g
- Jordskokker
- 900 g
- Kalkunbryst, fersk
- 15 g
- Valnøddekerner
- 5 stk
- Timian, kviste (frisk)
- 2/7 stk
- Toastbrød
- 1 tsk.
- Sennep
- 2/7 stk
- Æg
- 1/4 stk
- Æble / æbler
- 20 g
- Løg eller zittauerløg
- 10 stk
- Tørret abrikos
- 2 dl
- Balsamico (eddike) lys og mørk
- 1 tbsp.
- Rørsukker
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 400 g
- Rødkål
- 1 stk
- Appelsin/appelsiner
Dette bliver til et rigtig lækkert fyldt kalkunbryst. Fyldet kan også laves til en hel kalkun, så skal der blot laves tilsvarende mere. Men denne løsning er super, hvis man ikke er så mange. Opskriften kan bruges hele året rundt. Står julen for døren, kan du lave den sammen med rødkålen, og retten bliver lækker julet.
Stuffing
Åben kalkunbrystet og skær lidt kød ud, der hvor fyldet skal i.
Skræl løg, jordskok og æble og skær det i mindre stykker. Blend det i en foodprocessor sammen med valnødder, timian og friskkværnet salt og peber. Hak det kalkunkød, du skær fra og bland det i foodprocessoren sammen med æg, brød (uden skorper) og sennep og blend videre. Fyld fyldet i kalkunen og snør den til. Smør lidt sennep på brystet og krydr med salt, peber og timian. Læg brystet i et fad med lidt vand og steg den i ovnen ved 200 grader ca en time – undervejs hældes væden fra fadet over brystet, så det ikke bliver tørt.
Rødkål
Snit rødkålen fint og hak abrikoser og appelsin (efter den er skrællet) i små stykker. Balsamicoeddike hældes i en gryde og reduceres til halvdelen ved middelvarme. Bland sukker og salt i. Vend rødkål, abrikoser og appelsin i eddiken og server.
Kartofler
Små kartofler skrælles og koges møre. Smelt smørret på panden. Vend så kartoflerne i det og hæld dem i et ildfast fad. Stil dem i ovnen indtil kalkunen er klar. De bliver lækre sprøde udenpå.
Rigtig god appetit
Har prøvet opskriften – kanon
Hvad menes der med 0,25 stk
Hej Vibeke,
et stort spørgsmål til
Hej Lotte,