- Forberedelsestid
- 60 minutter
- Tilberedningstid
- 60 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 10265
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- oktober 24, 2010
- 1 1/2 kg
- Kartofler
- 4 tsk.
- Havsalt
- 1 dl
- Olivenolie
- 6 tsk.
- Timian, tørret
- 6 tsk.
- Provencekrydderi
- 1 tsk.
- Peber, friskkværnet
- 1 tsk.
- Kulør (sovs)
- 1/4 l
- Fløde 9 %
- 1 tsk.
- Havsalt
- 1/2 l
- Vand
- 4 stk
- Kalveschnitzler
- 2 tsk.
- Provencekrydderi
- 1 tsk.
- Havsalt
- 50 g
- Smør, saltet
- 1 stk
- Æg
- 1 tsk.
- Peber, friskkværnet
- 1 dl
- Rasp
- 2 tsk.
- Timian, tørret
Kartofler:
Kartoflerne skrælles og skæres i passende størrelse ca. 4 styk pr kartoffel ved mellemstore kartofler.
Olie, havsalt, peber provencekrydderi og timian blandes sammen i en skål.
Kartoflerne vendes i olie / krydderi blandingen og hældes ud på en bradepande.
Kartoflerne bages i ovnen ca. 30 min ved 180 grader – ovnen skal være forvarmet.Kalve wienersnitzel:
Æg sammen piskes i en dyb tallerken, Rasp hældes i en anden dyb tallerken.
Kalve wienersnitzlerne vendes først i den sammen pisket æg, og der næst vendes i rasp på begge sider.
Kalve wienersnitzlerne krydres med – havsalt, peber, provencekrydderi og timian, på begge sider.
Smør kommes på en tykbundet pande, når smørret er smeltet ilægges kalve wienersnitzlerne på panden og steges på begge sider til Kalve wienersnitzlerne er sprøde i kanten ca. 4-5 min på hver side.
Kalve wienersnitzlerne tages af panden og lægges på et fad og sølvpapir lægges over, indtil servering.Sovs:
vand og fløde hældes på panden og koges igennem, smages til med salt og peber.
Kulør og meljævning kommes i sovsen og røres godt rundt indtil sovsen stivner.Servering:
Kalve wienersnitzlerne serveres med kapers og soltørrede tomater. Kartofler og sovs
Der mangler citronskiver og
Hej Jørgen,