- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 30 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Buffet
Hovedret - Visninger
- 1237
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- marts 31, 2011
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 2 tbsp.
- Citronsaft
- 2 knsp.
- Peber, friskkværnet
- 1 bdt.
- Dild, frisk
- 1 dl
- Olivenolie
- 1 kg
- Kartofler
- 4 stk
- Butterdej, plader, frosne
- 3 dl
- Creme fraiche 18 %
- 1 bdt.
- Persille, frisk
- 1 bdt.
- Purløg
- 1 stk
- spidskål
- 1 bdt.
- Asparges, grønne, rå
- 1 tbsp.
- Rapsolie
- 4 stk
- Kalvemedailloner
- 2 knsp.
- Havsalt
- 1 tbsp.
- Smør, saltet
- 2 knsp.
- Peber, friskkværnet
- 4 skive(r)
- Skinke - Bayonne, Serrano, Parma
Kalvemedailloner m/kartofler i butterdej & asparges:
Kartoffelbutterdej:
Skrub asparges-kartofler, og kog dem i letsaltet vand i ca. 15 minutter. Skær dem i mindre tern. Rør cremefraiche med finthakket purløg, dild og persille, (gem halvdelen af urterne til oliedressing) og lidt citronsaft. Smag til med salt og peber. Vend kartoffelskiverne i dressingen. Damp hele spidskåls blade i et til to minutter, og køl dem af.
Rør en oliedressing med resten af de hakkede krydderurter, lidt citronsaft, salt og peber.
Rul optøede butterdejs stykker ud, læg et spidskålsblad på hver. Læg kartoffelfyldet ovenpå, og lav små påkker, (dup kanten med lidt vand). Pensl med æg, og læg pakkerne på en plade med bagepapir. Bages i en forvarmet ovn, midterste rille ved 225 grader, i ca. 15 minutter.Serveres med dampede grønne asparges (koges i tre-fem minutter så de har bid), dryppet over med krydderurte-olien.
Kalvemedailloner:
Svøb kalvemedaillonerne i en skive parmaskine (kan undelades), krydres med salt og peber fra kværn,og steges i en klat smør og lidt rapsolie, start med lige at brune kanten med parmaskinkenaf først, og steg derefter medaillonerne i ca. 4-5 minutter på hver side (kødet må gerne værelidt rosastegt). Lad hvile, mens butterdejs pakkerne skæres i to dele på skrå. Portions anretmedaillonerne pænt med kartoffel-butterdejen, de grønne asparges, og dryp en ring af krydderurte-olien rundt om, og lidt ovenpå de grønne asparges.
En rigtig lækker weekend-ret til gæsterne.
Retten kan være en del af en tre-retters menu f.eks Lakseruller m/peberrods-dressing til forret, og Svensk choko-kladdkaka m/blåbær til dessert (se mine opskrifter).
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.