Kalvemedailloner m/ kartofler i butterdej & asparges

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedningstid
30 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Buffet
Hovedret
Visninger
27
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
1 tsk.
Salt, groft
2 tbsp.
Citronsaft
2 knsp.
Peber, friskkværnet
1 bdt.
Dild, frisk
1 dl
Olivenolie
1 kg
Kartofler
4 stk
Butterdej, plader, frosne
3 dl
Creme fraiche 18 %
1 bdt.
Persille, frisk
1 bdt.
Purløg
1 stk
spidskål
1 bdt.
Asparges, grønne, rå
1 tbsp.
Rapsolie
4 stk
Kalvemedailloner
2 knsp.
Havsalt
1 tbsp.
Smør, saltet
2 knsp.
Peber, friskkværnet
4 skive(r)
Skinke - Bayonne, Serrano, Parma
Kalvemedailloner m/ kartofler i butterdej & asparges

Kalvemedailloner m/kartofler i butterdej & asparges:
Kartoffelbutterdej:
Skrub asparges-kartofler, og kog dem i  letsaltet  vand i ca. 15 minutter. Skær dem i mindre tern. Rør cremefraiche med finthakket purløg, dild og persille, (gem halvdelen af urterne til oliedressing) og lidt citronsaft. Smag til med salt og peber. Vend kartoffelskiverne i dressingen. Damp hele spidskåls blade i et til to minutter, og køl dem af.
Rør en oliedressing med resten af de hakkede krydderurter, lidt citronsaft, salt og peber.
Rul optøede butterdejs stykker ud, læg et spidskålsblad på hver. Læg kartoffelfyldet ovenpå, og lav små påkker, (dup kanten med lidt vand). Pensl med æg, og læg pakkerne på en plade med bagepapir. Bages i en forvarmet ovn, midterste rille ved 225 grader, i ca. 15 minutter.Serveres med dampede grønne asparges (koges i tre-fem minutter så de har bid), dryppet over med krydderurte-olien.
Kalvemedailloner:
Svøb kalvemedaillonerne i en skive parmaskine (kan undelades), krydres med salt og peber fra kværn,og steges i en klat smør og lidt rapsolie, start med lige at brune kanten med parmaskinkenaf først, og steg derefter medaillonerne i ca. 4-5 minutter på hver side (kødet må gerne værelidt rosastegt). Lad hvile, mens butterdejs pakkerne skæres i to dele på skrå. Portions anretmedaillonerne pænt med kartoffel-butterdejen, de grønne asparges, og dryp en ring af krydderurte-olien rundt om, og lidt ovenpå de grønne asparges.
En rigtig lækker weekend-ret til gæsterne.
Retten kan være en del af en tre-retters menu f.eks Lakseruller m/peberrods-dressing til forret, og Svensk choko-kladdkaka m/blåbær til dessert (se mine opskrifter).
Velbekomme!

Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Skriv et svar

Bemærk: Kommentarer på webstedet afspejler de respektive forfatteres synspunkter og ikke nødvendigvis webportalens synspunkter. Medlemmer anmodes om at afstå fra fornærmelser, bande og vulgære udtryk. Vi forbeholder os ret til at slette enhver kommentar uden varsel eller forklaringer.

Din email vil ikke kunne ses af andre. *

*
*

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?