- Forberedelsestid
- 40 minutter
- Tilberedningstid
- 220 minutter
- Sværhedsgrad
- Midt imellem
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 2340
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- oktober 22, 2009
- 1 tsk.
- Havsalt
- 2 1/2 kg
- Kalveskank
- 1 tsk.
- Peber, friskkværnet
- 5 stk
- Salvie, kviste
- 1/2 dl
- Olivenolie
- 1/2 stk
- Okse/kalvebouillion, terning
- 2 tbsp.
- Hvedemel
- 3 stk
- Gulerod/gulerødder
- 1/2 l
- Hvidvin
- 10 stk
- Hvidløg, fed
- 3 stk
- Bladselleri (stænger)
- 2 kg
- Kartofler
- 10 stk
- Timian, kviste (frisk)
- 2 stk
- Løg eller zittauerløg
- 5 stk
- Rosmarin, kviste
Kalveskank med grove kartofler
1) Skræl kartofler og del dem i 4 dele a la pommes frites. Skræl gulerødder og skær i grove skiver. Rengør bladselleri og skær i grove stykker. Skær løg i kvarte.
2) Lav en blanding af 4 hvidløg, halvdelen af rosmarin, halvdelen af timian samt halvdelen af salvie og hak det groft.
3) Lav huller i kalveskanken med en spids kniv og kom blandingen i.
4) Drys kalveskanken med havsalt og kom den i en bradepande/fad.
5) Hæld olivenolie over skanken.
6) I bradepanden/fadet hældes hvidvin, drysses med melet. 1 x Gulerod, 1 x bladselleri, 1 x løg samt de resterende hvidløg komme i bradepanden.
7) Grøntsagerne skal ca. være halvt dækket med væske. Spæd evt. op med mere hvidvin eller brug vand.
8) Skanken sættes i ovnen i 2 til 3 timer ved 180 grader (den første time skal den være pakket ind i staniol). Skanken er færdig når kødet løsner sig fra benet.
9) Når der er en times tid igen kommes kartoflerne og de resterende grøntsager i en bradepande for sig og krydres med resten af timian, rosmarin, salvie, salt og peber. Denne sættes i ovnen i et af de øverste hak.
10) Tag kødet ud af ovnen (efter 2 – 3 timer) og lad det hvile, så saft og kraft bliver i kødet. Imens hælder du overskydende væske fra bradepanden i en lille gryde.
11) Smag væsken til med havsalt og friskkværnet peber. Jævn det evt. hvis det er for tyndt.
Kalveskank med stegesky og grove kartofler til.
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.