Kanin-steg i römertopf

Bedømmelse: 5.0/5. Fra 2 stemmer.
Vent venligst…
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedningstid
150 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Buffet
Hovedret
Visninger
13653
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
Kanin-steg i römertopf

Langtidsstegt kanin: Gnid den rensede kanin i havsalt og peber fra kværn, og kom baconskiver rundt om. Kom groftsnittede gulerødder, løg og hvidløg i en gennemvædet Römertopf, sammen med laurbær og timiankviste. Hæld over med hvidvin og æblejuice. Læg kaninen ovenpå grøntsagerne, og dryp med lidt olie. Læg låg på og stil stegesoen i en kold ovn nederste rille, og tænd ovnen på 180 grader. Steges i 2 1/2 time. Hæld fonden fra til saucen, og eftersteg kaninen fem minutter uden låg.
Vildtsauce: Si skyen fra kaninen, og kog op med lidt piskefløde. Lad den småkoge i 10 minutter. Jævn evt. med maizena rørt op i vand, hvis den er for tynd. Smag til med lidt citronsaft, ribsgele og  lidt salt.
Skær kanin-stegen ud i mindre stykker med ben, og læg på et serveringsfad med persillekartofler og gulerødder. Server saucen ved siden, og evt. lidt ribsgele i en skål.
Kødet bliver ekstremt mørt på denne her måde, og minder lidt om kylling i smagen. Køb den hos din fiskehandler el. slagter.
Man kan også tilberede kaninen på grillen, skåret i mindre stykker, og marineret i olie, citron, honning, hvidløg og krydderurter. Stegetid ca. 30-40 minutter (som kylling).
Velbekomme!

2 comments

  1. Anonym sagde på april 6, 2013

    Saucen er ret sød, der skulle

    Bedømmelse: 2.5/5. Fra 2 stemmer.
    Vent venligst…
  2. Den ukendte kok sagde på april 8, 2013

    Hej Carsten!

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?