- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 150 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Buffet
Hovedret - Visninger
- 17686
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- april 28, 2011
- 8 stk
- Gulerod/gulerødder
- 1 kg
- Kartofler
- 1 dl
- Fløde 38 %, Piskefløde
- 2 knsp.
- Salt, groft
- 1 tsk.
- Ribsgele
- 4 dl
- Fond fra kanin
- 1 tsk.
- Citronsaft
- 2 dl
- Hvidvin, medium
- 6 skive(r)
- Bacon i skiver
- 1 stk
- Kanin
- 2 stk
- Løg eller zittauerløg
- 1 tsk.
- Havsalt
- 2 dl
- Æblemost/juice
- 3 knsp.
- Peber, friskkværnet
- 4 stk
- Gulerod/gulerødder
- 3 stk
- Laurbærblade
- 2 stk
- Hvidløg, fed
- 1 bdt.
- Timian, kviste (frisk)
Langtidsstegt kanin: Gnid den rensede kanin i havsalt og peber fra kværn, og kom baconskiver rundt om. Kom groftsnittede gulerødder, løg og hvidløg i en gennemvædet Römertopf, sammen med laurbær og timiankviste. Hæld over med hvidvin og æblejuice. Læg kaninen ovenpå grøntsagerne, og dryp med lidt olie. Læg låg på og stil stegesoen i en kold ovn nederste rille, og tænd ovnen på 180 grader. Steges i 2 1/2 time. Hæld fonden fra til saucen, og eftersteg kaninen fem minutter uden låg.
Vildtsauce: Si skyen fra kaninen, og kog op med lidt piskefløde. Lad den småkoge i 10 minutter. Jævn evt. med maizena rørt op i vand, hvis den er for tynd. Smag til med lidt citronsaft, ribsgele og lidt salt.
Skær kanin-stegen ud i mindre stykker med ben, og læg på et serveringsfad med persillekartofler og gulerødder. Server saucen ved siden, og evt. lidt ribsgele i en skål.
Kødet bliver ekstremt mørt på denne her måde, og minder lidt om kylling i smagen. Køb den hos din fiskehandler el. slagter.
Man kan også tilberede kaninen på grillen, skåret i mindre stykker, og marineret i olie, citron, honning, hvidløg og krydderurter. Stegetid ca. 30-40 minutter (som kylling).
Velbekomme!
Saucen er ret sød, der skulle
Hej Carsten!