- Forberedelsestid
- 120 minutter
- Tilberedningstid
- 120 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 8 personer
- Kategori
- Bagværk
Buffet
Jul - Visninger
- 5904
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- november 27, 2011
- 4 stk
- Kiwi frugter
- 50 g
- smarties
- 1 tbsp.
- koldt vand
- 1 dl
- Kartoffelmel
- 1 tsk.
- bagepulver
- 3 1/2 dl
- Fløde 38 %, Piskefløde
- 2 dl
- kagecreme
- 2 tbsp.
- Solsikkeolie
- 3 dl
- makroner
- 3 stk
- Æg
- 10 ml
- rød farve til decoration
- 1 dl
- Hvedemel
- 1 ml
- rødbedesaft
- 2 dl
- Flormelis
- 75 g
- marcipan
Aissa Kiwi lagkage
(pige lagkage)
Lagkagebunde:
Slå æggene ud i en skål og kom flormelis og vand i. Pisk til det er hvidt. Sigt melet med kartoffelmel og bagepulver i en ny skål. Pensl den runde form (springform med ilagt papir er det bedste alternativ) med olie. Rør æggemassen ud i melblandingen, og hæld noget af dejen ned i formen med papir med høj kant, så de ikke løber ud gennem revnerne under bagning. Hver bund skalbages i ca. 9 minutter. Der er til ca. 3 bunde. Ønskes en mindre kage til f.eks. 3-4 personer kan bundene tilskæres med et rundt låg eller lignende på ca. 18-20 cm før påføring af fyld. Bundene afkøles og tilskæres eventuelt til passende størrelse.
Fyld:
1. lag kagecreme
2. lag: flødeskum med kiwi og makroner
1. kagecreme
Den første bund lægges på et lagkagefad og påføres almindelig kagecreme i et lag på ca 1½ cm. Anden bund lægges ovenpå.
2. kiwicreme
Til en stor lagkage incl. smøring af kanter og et lag i lagkagen regnes 3,5 dl piskefløde som piskes til skum, og ca 1/3 tages fra til kanterne. Hæld det i en pose med det samme og læg det på køl. ½ pose makroner knuses i en pose og tilsættes (undgå støv smulderet). Ca. 4 modne kiwier skrælles og blendes og blandes i flødeskummet lidt ad gangen uden at det bliver for flydende. Fyldet lægges ovenpå kagen, og den sidste bund lægges ovenpå.
Topping og afslutning:
Der laves en lyserød glasur (den fås færdig) og kagen smøres i et passende lag med en skoldet stor kniv, så farven fremstår klar og lyserød. Der skal bruges ca. ½ æske ’lyserød’ flourmelis til 1 kage. Før glasuren er helt smeltet drysses kagen med smarties, så de når at sætte sig fast i kagen. Til sidst laves en lyserød marcipanrose, som placeres på midten af kagen. Rosen laves ved at blande lidt rødbedesaft i noget marcipan – det æltes ind i med en kniv, og bladene formes og sammensættes til en rose. Yderkanten af kagen påføres nu resten af flødeskummet, som sprøjtes ud at et klippet hul i posen. Ved hjælp af en kniv smøres siderne af kagen, hvis man ønsker en glat kant. Der sprøjtes evt en lille kant hele vejen rundt. Husk evt. at skrive navn og alder på kagen med rød farve.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.