Krydder-medister & sønderjysk grønlangkål

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedningstid
30 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Buffet
Hovedret
Lunch
Visninger
4555
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
Krydder-medister & sønderjysk grønlangkål

Krydret medister med sønderjysk stuvet grønlangkål. Køb en god hjemmelavet medister ved slagteren…Grønlangkålen er tilberedt på min mors måde, hvor jeg så har tilsat muskat og citron…

Sønderjysk grønlangkål: Tø hakket frossen grønlangkål op med lidt vand under låg. Tilsæt salt, peber, sukker, citronsaft og evt. revet muskatnød. Kom fløde ved og ladet småkoge i ca. 15 minutter. Jævn evt. med lidt maizena så kålen samles med fløden. Man kan også tilsætte kogte kartoffel-stykker). Smag til med lidt ekstra salt og sukker.

Kryddermedister: Kom medister i kogende vand med laurbær, hele nelikker. løgbåde, peber og øl (øllet gør skindet mere sprødt). Sluk for varmen og lad den stå under låg ca. fem-ti minutter. Steg den forsigtigt af i smør/rapsolie ved medium-svag varme så den ikke sprækker, ca. 10 minutter på hver side.

Tilbehør: Kogte el. brasede kartofler, rødbeder og dijonsennep.

Velbekomme!

En kommentar

  1. Pia M. (not verified) sagde på oktober 7, 2013

    I min barndom, (50 år siden),

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?