- Forberedelsestid
- 10 minutter
- Tilberedningstid
- 35 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 6 personer
- Kategori
- Bagværk
Buffet
Dessert
Morgenmad / Brunch - Visninger
- 4895
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- november 3, 2011
- 1 dl
- Rapsolie
- 50 g
- Hakkede valnøddekerner
- 1 dl
- Minimælk 0.5 % fedt
- 1 dl
- Havregryn
- 1 tsk.
- Kanel
- 50 g
- Smør, saltet
- 1 tsk.
- kardemomme
Krydderkage med æbler og rosiner:
Smelt smør og brun farin (1 dl), og tilsæt rosiner, valnøddekerner og grove æblestykker med skræl. Lad det småkoge i ca. 10 minutter.
Pisk æg med farin (2 dl), vanille og tilsæt lidt mælk, bland mel med bagepulver, kanel, stødt ingefær og kardemomme. Rør melblandingen i dejen, derefter lidt rapsolie. Vend tilsidst det lidt afkølede æblefyld i dejen.
Kom i en smurt springform. Bages i en forvarmet ovn, næstnederste rille ved 180 grader i ca. 45 minutter.
Kagen kan evt. pyntes med oste-glasur el. flormelis.
Server med en god økologisk is el. cremefraiche.
Velbekomme!