- Forberedelsestid
- 40 minutter
- Tilberedningstid
- 60 minutter
- Sværhedsgrad
- Midt imellem
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Buffet
Hovedret
Påske - Visninger
- 3107
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- april 10, 2011
- 800 g
- Oksefilet
- 1 tbsp.
- Citronsaft
- 2 knsp.
- Nellike, stødt
- 1 stk
- Løg eller zittauerløg
- 1 tsk.
- Havsalt
- 1 tbsp.
- Smør, saltet
- 2 dl
- Bouillon, oksekød, koncentreret, terning
- 2 knsp.
- Peber, friskkværnet
- 2 knsp.
- Muskatnød, stødt
- 2 tbsp.
- Olivenolie
- 4 stk
- Bagekartofler
- 1 tbsp.
- Citronsaft
- 1 tsk.
- Basilikum, tørret
- 2 stk
- Hvidløg, fed
- 1 tsk.
- Timian, tørret
- 2 dl
- Fløde 9 %
- 4 stk
- Laurbærblade
- 2 tsk.
- Havsalt
- 2 tsk.
- Maizena til jævning
- 1 tbsp.
- Smør, saltet
- 1 kg
- Blandede rodfrugter, fx pastinakker, gulerødder og selleri
- 2 knsp.
- Peber, friskkværnet
- 100 g
- Agurkesalat
Krydret oksefilet i Römertopf: Gnid oksefileten ind i krydderierne (stødt nellike, muskat, salt og peber). Brun den hurtigt af på alle sider i lidt olie på en stegepande. Kom den i (en gennemvædet) römertopf, sammen med løgbåde, citronsaft og bouillon, og læg låg på. Sæt den i en kold ovn, nederste rille ved 180 grader i 45-50 minutter. Brug evt. stegetermometer, den skal vise 70 grader for at stegen er gennemstegt, (kan selv bedst lide den er gennemstegt, en smagssag). Hæld væden fra til sauce, og lad stegen hvile ca. 15 minutter.
Ovn-grillede rodfrugter: Skræl dine favorit rodfrugter, og skær i bjælker (eks. persillerod, pastinak, jordskokker, gulerødder, selleri). Skrub bagekartofler og skær i både. Læg dem i et ildfast fad på bagepapir sammen med rødløg, hakket hvidløg, løgbåde, timian, basilikum og laurbærblade, vend dem godt rundt med olivenolien og citronsaft, samt havsalt og peber fra kværn. Sæt dem i ovnen sammen med oksefileten, i ca. 60 minutter (rør i dem indimellem). De skal være gyldne og sprøde. Ellers giv dem lidt længere tid. Hæld væde fra stegen, og tilbered en sauce af fonden, tilsæt fløde 9%, kog saucen op og jævn evt. med lidt maizena rørt op med vand. Smag saucen til.
Anret på et fad, eller portions-anret med oksefilet, rodfrugterne, og server med sauce, og hjemmelavet agurkesalat, se min opskrift: https:/gammeldags-kylling-m-agurkesalat-4336/
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.