- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 15 minutter
- Sværhedsgrad
- Midt imellem
- Serveringer
- 2 personer
- Kategori
- Bagværk
Frokost
Madpakke - Visninger
- 6188
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- april 24, 2012
- 1 dl
- Youghurt naturel
- 30 g
- Bagegær
- 2 tbsp.
- Havregryn
- 3 dl
- Vand
- 1 tsk.
- Salt, bordsalt
- 5 dl
- Hvedemel
- 2 tbsp.
- Rapsolie
- 1 dl
- Sesamfrø
- 3 tbsp.
- Hvedemel
- 1 tbsp.
- Citronsaft
- 1 stk
- Peber, chili rød eller grøn, rå
- 1 tbsp.
- Havregryn
- 1 tsk.
- Paprika
- 1 stk
- Hvidløg, fed
- 1 tsk.
- Spidskommen, stødt
- 1 stk
- Løg eller zittauerløg
- 1 dl
- Peanuts
- 1 stk
- Æg
- 2 tbsp.
- Rapsolie, til stegning
- 1 tsk.
- Karry, pulver
- 1 stk
- Squash
Hjemmebagt burgerbolle m. sesam og en lidt stærkt krydret “bøf” af squash, løg, peanuts, chili, karry m.m….
Sesamboller: Rør en dej (skal ikke æltes) med de nævnte ingredienser, brug så lidt mel som muligt, og stil til hævning en lille time, konsistensen er klistret. Slå dejen ned med en ske, og kom rustikke dejstykker (ca. 9 stk) på en plade med bagepapir, drys med lidt ekstra sesam og efterhæv 20 minutter. Bages i forvarmet ovn ved 225 grader ca. 15 minutter.
Squash-bøf: Riv en squash og pres fri for væde. Tilsæt revet løg, hvidløg, æg, 1-2 små røde chili uden kerner, spidskommen, karry, paprika, citronsaft, salt, finthakkede peanuts og et par spsk mel. Lad “farsen” hvile koldt en halv time, og kom portioner på en varm pande med rapsolie. Jeg stegte fire store bøffer, man kan også lave dem som mindre deller. Steges ca. fem minutter på hver side, og kommes på fedtsugende papir. Lad dem efterstege i ovnen ca. 10-15 minutter, afhængigt af størrelsen.
Rør youghurt naturel med et knsp salt, og skyl babyspinat og cherrytomater. Eller anvend ens yndlingssalat efter smag.
Smørelse til bollen: 2-3 dl youghurt naturel, el. græsk youghurt
1 knsp salt
Fyld: Babyspinat, el. rucola, tomater og evt. løgringe
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.