Kylling-karrysuppe m/ kartofler

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedningstid
60 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Forret
Frokost
Hovedret
Natmad
Visninger
3757
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
1 tsk.
Salt, groft
2 tsk.
Koriander, stødt
2 knsp.
Peber, friskkværnet
1 tbsp.
Maizena til jævning
8 skive(r)
Franskbrød
1 tbsp.
Karry, pulver stærk
6 stk
Kylling, bryst, kød, ben og skind, rå
1 stk
Æble, revet/ i tern
1 l
Bouillon, hønsekød, spiseklar
2 stk
Porre, fintsnittet
4 stk
Gulerod/gulerødder
2 stk
Bagekartofler
2 stk
Hvidløg, fed
2 tsk.
Timian, tørret
2 stk
Løg eller zittauerløg
4 stk
Laurbærblade
Kylling-karrysuppe m/ kartofler

Krydret kylling-karry suppe: Klargør alle grøntsager, æble, løg, hvidløg og snit dem fint. Skær kartofler, porrer og gulerødder i grove tern.
Svits først kyllingebrysterne af, krydret med salt og peber, i olie i en gryde, og tag dem op. Svits derefter løg, hvidløg og æbletern sammen med karry og koriander. Kom resten af grøntsagerne og kartoffetern i, og steg hurtigt med. Kom kyllingerne i sammen med laurbærblade, timian, salt og peber, Hæld bouillon over, og lad suppen simre under låg i ca. en time. Tag kyllingestykkerne op, køl dem lidt af, pil kyllingekødet og skær i grove stykker. Kom i suppen igen, og kog ca. 20 minutter. Jævn evt. suppen med lidt fløde 13%, el. maizena rørt op i vand., hvis man ønsker den mere cremet. Smag suppen til med lidt citronsaft, og revet hvidløg.
Server suppen med ristede stykker af hjemmebagt grovbrød, og koldt økologisk smør. Se opskrift på grovbrød: https:/femkornsbroed-m-kardemomme-4655/
Velbekomme!





2 comments

  1. Ole Mygind Pedersen (not verified) sagde på januar 20, 2015

    I “Kylling-karrysuppe m/

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  2. Den ukendte kok sagde på januar 22, 2015

    Hejsa, der skal ikke brød i

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?