Kyllingefond

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedningstid
195 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
1 personer
Visninger
3671
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
2 stk
Gulerod/gulerødder
8 stk
Peberkorn
1 stk
Løg eller zittauerløg
4 stk
Nelliker
4 stk
Persille, frisk
2 stk
Salvie, kviste
3 1/2 l
Vand
1 stk
Kyllingeskrog
1 tsk.
Salt, groft
2 stk
Bladselleri (stænger)
2 stk
Laurbærblade
2 stk
Timian, kviste (frisk)

Der bliver 3,5 L fond ud af denne portion.
Kyllingeskroget lægges i en stor gryde og vand og salt hældes over. Bring det i kog og fjern “skidt” fra overfladen. Skru ned for varmen og lad det simre i en time. Sæt nellikerne fast i løget og læg det gryden sammen med hakket selleri og gulerødder, persille, laurbærblade, timian, salvie og peberkorn. Rør det sammen og lad det stå endnu to timer. Lad kyllingefonden køle af og si den igennem. Når fonden er blevet kold fjernes det lag fedt som har lagt sig i toppen. Fonden kan bruges de næste dage eller fryses i nogle måneder.
God fornøjelse!

Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?