- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 195 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 1 personer
- Visninger
- 3671
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- august 10, 2009
- 2 stk
- Gulerod/gulerødder
- 8 stk
- Peberkorn
- 1 stk
- Løg eller zittauerløg
- 4 stk
- Nelliker
- 4 stk
- Persille, frisk
- 2 stk
- Salvie, kviste
- 3 1/2 l
- Vand
- 1 stk
- Kyllingeskrog
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 2 stk
- Bladselleri (stænger)
- 2 stk
- Laurbærblade
- 2 stk
- Timian, kviste (frisk)
Der bliver 3,5 L fond ud af denne portion.
Kyllingeskroget lægges i en stor gryde og vand og salt hældes over. Bring det i kog og fjern “skidt” fra overfladen. Skru ned for varmen og lad det simre i en time. Sæt nellikerne fast i løget og læg det gryden sammen med hakket selleri og gulerødder, persille, laurbærblade, timian, salvie og peberkorn. Rør det sammen og lad det stå endnu to timer. Lad kyllingefonden køle af og si den igennem. Når fonden er blevet kold fjernes det lag fedt som har lagt sig i toppen. Fonden kan bruges de næste dage eller fryses i nogle måneder.
God fornøjelse!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.