- Forberedelsestid
- 20 minutter
- Tilberedningstid
- 70 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 8 personer
- Kategori
- Bagværk
Buffet
Dessert
Jul - Visninger
- 9309
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- december 7, 2011
- 150 g
- Margarine, 80 %, stegning/bagning, vegetabilsk fedt
- 2 tbsp.
- Sukker (melis)
- 209 g
- Hvedemel
- 80 g
- Sukker (melis)
- 1 stk
- Æggehvide
- 1 tsk.
- Vaniljesukker
- 120 g
- Sukker (melis)
- 4 stk
- Æble / æbler
- 1 tbsp.
- Kanel
- 50 g
- Hasselnøddeflager
Fyldet:
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i små stykker.
Hæld dem i en gryde sammen med sukker… lad dem varme langsomt op.
Lad dem derefter simre i ca. 5 minutter… stil på køl.Bunden:
Hak bagemargarine i mel og sukker… og saml dejen.
Tryk dejen ud i en smurt tærteform på 26cm.Marengslåg:
Pisk æggehviden stiv.
Tilsæt sukker og vanilje… pisk videre til den bliver sej.
Hæld det afkølede æblefyld ovenpå dejen.
Drys med hasselnødflager og kanel.
Fordel marengslåget på.
Bages i en 175 grader forvarmet ovn i 45 minutter.
Server med flødeskum eller cremefraiche.Tips: Lav dobbelt portion af æblefyldet og brug det til æblekage
https://www.vildmedmad.dk/aeblekage-3996/
Hvorfor skal bunden ikke