- Forberedelsestid
- 40 minutter
- Tilberedningstid
- 60 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 6 personer
- Kategori
- Dessert
Jul - Visninger
- 2289
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- december 2, 2010
Denne ris a la mande er virkelig lækker. Sukkermængden afhænger af, hvor sød en tand man har. Denne er lækker vanille sød.
Bring vandet i kog i en gryde og lad risene koge i 2 min. Tilsæt herefter mælken, kornene fra 1,5 vanillestang og stængerne selv. Lad det koge 35-40 min ved svag varme under låg – rør engang imellem i det.
Imens kan mandlerne smuttes (læg dem i kogt vand i nogle minutter, og smut den brune skal af) og hakkes – husk at gemme én hel, hvis der skal være en mandelgave.
Tag de hele vanillestænger op af grøden og lad den køle af. Pisk imens fløden til stiv skum. Fra den sidste halve vanillestang tages kornene ud og blandes med lidt af sukkeret. Bland hakkede mandler, sukker og vanillesukker i grøden og vend herefter fløden i. Stil ris a la manden køligt til den skal serveres – server gerne med kirsebærsovs.
God appetit og glædelig jul!
Kan anbefales – en rigtig god
Jeg kan ikke print out denne
hej og tak for gode