- Forberedelsestid
- 20 minutter
- Tilberedningstid
- 20 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 1 personer
- Kategori
- Hovedret
Jul - Visninger
- 4445
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- december 4, 2010
- 1 1/2 stk
- Tuc kiks pakke
- 100 g
- Finthakkede mandeler
- 400 g
- Flødechokolade også med appelsin krokant
- 2 1/2 dl
- Sukker (melis)
- 250 g
- Smør, saltet
Lækkert og anderledes juleknas – og det smager utrolig godt. Det er fyldt med “energi”, men de fleste vil nok kun spise lidt af gangen.
Smørret smeltes i en gryde, sukkeret tilsættes og begge dele bringes i kog i ca. 3 min.
Ovennævnte hældes over et lag Tuc kiks, der ligger på bagepapir på en bageplade. Fordeles med en palet eller grydeske. Bages i ovnen i max. 10 min. ved 175 grader
Lad det køle nogle få min. Herefter fordeles det fint hakkede chokolade jævnt – varmen gør at chokoladen smelter. Umiddelbart efter fordeles de fint hakkede mandler.
Herefter sættes bagepladen med “juleknas” køligt. I køleskabet – vi sætte det udenfor.
Når det er afkølet brækkes det i små stykker – kan opbevares i kagedåser.
Rigtig god jul – husk at denne juleknas er fyldt med så meget energi, at en frisk gåtur vil være oplagt.
Lækker knas der er let at