Lækre, langtidshævede grovboller

No votes yet.
Please wait...
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedningstid
20 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
12 personer
Kategori
Bagværk
Visninger
13208
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
5 dl
koldt vand
20 g
Gær, tørret
1 tbsp.
groft salt

DAG 1:
Opløs gæren i vandet.
Tilsæt olie og salt – rør rundt
Tilsæt havregryn og kerner – rør rundt
Tilsæt grahamsmel – rør rundt
Tilsæt hvedemel, lidt ad gangen – konsistensen skal minde om en lidt tyk grød
Sæt film over skålen og lad dejen stå i køleskabet natten over
 
DAG 2:
Tænd ovnen på 225 grader (varmluft)
Sæt bollerne på bagepladen med et par skeer. Jeg plejer at få en 10-12 stykker (det er også det næringsberegningen er lavet efter), men det kommer jo an på smag og behag.
Bag bollerne i ca. 15 min.
 
Energi i hele opskriften
Energi pr. bolle (v/ 10 boller)
Energiprocent
Energi
11.096kJ / 2642 kcal
1109,6kJ / 264 kcal
 
Kulhydrat
411 g
41 g
66 E%
Protein
78 g
7,8 g
12 E%
Fedt
65 g
6,5 g
22 E%
 

3 comments

  1. Anonym sagde på april 14, 2013

    Skal de i ovnen når de er sat

    No votes yet.
    Please wait...
  2. Den ukendte kok sagde på april 14, 2013

    Hej Kathe.

    No votes yet.
    Please wait...
  3. John (not verified) sagde på april 29, 2015

    Supergod, velsmagende og

    No votes yet.
    Please wait...
Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?