- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 15 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 12 personer
- Kategori
- Buffet
Dessert - Visninger
- 3313
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- april 23, 2011
- 100 g
- Mørk chokolade også med orange
- 2 1/2 dl
- Fløde 38 %, Piskefløde
- 200 g
- makroner
- 3 stk
- Lagkagebunde, lyse
- 3 stk
- Pære
- 1 dl
- Vand
- 3 stk
- Æble / æbler
- 3 tsk.
- Vaniljesukker
Skræl æbler og pærer. Skær dem i små tern.
Bland frugttern, vaniljesukker og vand i en gryde og lad det simre ved svag varme i 10 minutter. Rør ind imellem. Skru derefter op for varmen, så overskydende væske fordamper, men hold godt øje, det kan nemt sætte sig i bunden af gryden.
Mosen stilles på køl… minimum 3 timer.
Vend knuste makroner i frugtmosen.
Hak chokoladen groft.
Pisk fløden stiv.
Læg lagkagebundene sammen med frugt/makron-mos og hakket chokolade.
Pynt med flødeskum.
Læg evt. en grøn glasur (lavet af flommelis, grøn frugtfarve og vand) drysset med farvet krymmel på toppen.
Kagen er syndig sød… JVariation:
· Spring glasuren over… og brug flødeskum på toppen. Det gør den mere “voksen-venlig”.
· Brug andre slags frugtmos. Evt. rabarber… de gør lagkagen mere syrlig.Tips: Bliver der frugtmos og makroner i overskud… lav da en “æblekage”. Ser opskrift her: https:/aeblekage-3996/
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.