- Forberedelsestid
- 45 minutter
- Tilberedningstid
- 60 minutter
- Sværhedsgrad
- Midt imellem
- Serveringer
- 8 personer
- Kategori
- Bagværk
- Visninger
- 10100
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- maj 7, 2013
- 3 stk
- Lagkagebunde, lyse
- 340 g
- Ribsgele
- 125 g
- Hindbær, dybfrost
- 150 g
- Hasselnødder
- 2 dl
- Fløde 38 %, Piskefløde
- 10 stk
- Friske jordbær
- 250 g
- Mascarpone
- 2 dl
- Fløde 38 %, Piskefløde
- 5 ml
- Bailey, likør
- 1 1/2 stk
- Æggehvide
- 50 g
- Hasselnødder
- 90 g
- Rørsukker
Læg alle hasselnødder på en bradepande og rist dem i ovnen ved 180 grader cirka 15 min, til de krakkelerer og skallen kan gnides af – når de er afkølede.
Pisk æggehviderne stive og pisk herefter rørsukkeret i lidt ad gangen. Hak 50 g afskallede hasselnødder og vend dem i den stive æggemasse. Kom massen i en foret form på cirka 18 cm i diameter og bag den ved 180 grader i cirka 30 min. Tag den ud og lad den køle. Imens laves bærsovsen. Kom ribsgele og frosne hinbær i en gryde og varm det igennem, til geleen er smeltet. Si det, så du har en glat og ensartet bærsovs. Knus marengsen og hæld halvdelen af bærsovsen over. Lad det trække. Imens laves baileyscremen. Piske mascaponen igennem. Hæld fløde og bailey i og pisk til det er cremet.
Saml lagkagen:
Brug en springform. Skær de færdigkøbte (eller hjemmebagte, hvis du har tid:O) bunde, så de passer i størrelsen til springformen (mål evt. med bunden). Læg et stykke bagepapir i bunden af formen og hefter den første lagkagebund. Fordel knap halvdelen af baileyscremen på bunden. læg herefter marengsfyldet ovenpå. Herefter en lagkagebund og næsten det sidste af baileyscremen – efterlad lige 3 spskfulde. Fordel den sidste halvdel af bærsovsen ovenpå. Læg så den sidste lagkagebund på. Fordel resten af baileyscremen på toppen. Kom noget husholdningsfilm over og lad den trække/sætte sig. Jeg samlede den, dagen før, at den skulle bruges.
Pynt:
Pisk flødeskummet. Hak de 150 g afskallede hasselnødder.
Åben springformen og tag formen af. Læg et stykke sølvpapir på kagen og herefter et tynd skærebræt. Så kan du vende kagen om, og tager bund og bagepapir af. Placer et fad/tallerken, eller hvad den skal serveres på, oven på bunden og vend igen. Så kan du fjerne sølvpapir og film. Kagen er klar til pynt.
Fordel flødeskummet først på siderne med en paletkniv og herefter på toppen. Fyld din hånd med de hakkede nødder og skub dem forsigtigt på siden. Det som ikke sætter sig fast, får du af fadet ved at tilde det lidt. Fortsæt til hele kanten er dækket.
Skær de skyllede jordbær i tynde skiver og læg dem på toppen af kagen.
Velbekommen!
Jeg lavede denne vidunderlige