- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 30 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Frokost
Hovedret - Visninger
- 5593
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- maj 26, 2011
- 1 kg
- Kartofler
- 4 stk
- Laks, fersk (med og uden skind)
- 2 knsp.
- Havsalt
- 1 tbsp.
- Smør, saltet
- 2 knsp.
- Peber, friskkværnet
- 1 tsk.
- Tørret merian
- 1 stk
- Citron - gerne økologisk
- 1 tsk.
- Sukker (melis)
- 1 dl
- Fløde 18 %
- 1 stk
- spidskål
- 2 knsp.
- Salt, groft
- 1 knsp.
- Peber, friskkværnet
- 3 tbsp.
- Citronsaft
- 1 bdt.
- Dild, frisk
Dampet laks i ovn: Tænd ovnen på 200 grader. Skyl laksefileter og dup dem tørre. Læg dem i et fad med bagepapir med skindsiden nedad, og krydr med salt og peber. Kom smørklatter, merian og citronsaft på, og en citronskive. Dæk fadet med staniol, og stil i ovnen i 30-35 minutter. Fjern staniolen de sidste ti minutter. Fjern forsigtig skindet på den dampede laks inden servering.
Spidskål i citron-fløde dressing: Rens og fjern yderbladene af spidskålet, og snit det i fine strimler. Pisk fløde 18% let cremet med rigeligt citronsaft, lidt sukker, og smag til med salt og peber. Tilsæt hakket dild. Vend salaten med dressingen lige før servering.
Skær kogte kartofler i grove stykker, og steg dem sprøde på en pande i lidt olie, krydret med salt og peber.
Portions anret laksen med spidskål-salaten og de stegte kartofler.
Spidskålen passer også godt til frikadeller el. hakkebøffer.
Velbekomme!
Hej Lykke, kan varmt
Hej Lars, tak det er jeg glad
Hej igen Lykke
Ja hej Mona, tak det lyder