Laks med pastinak, porre og gulerødder i papirpakke

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
35 minutter
Tilberedningstid
50 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Hovedret
Visninger
1985
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
1 stk
Citron - gerne økologisk
100 g
Smør, saltet
5 stk
Gulerod/gulerødder
500 g
Rødtunge
75 cl
Hvidvin, tør
2 stk
Laurbærblade
500 g
Laks, fersk (med og uden skind)
100 g
Fiskeben
1/2 l
Fløde 38 %, Piskefløde
1 stk
Pastinak
1 bdt.
Persille, frisk
2 stk
Porre

Bland 75 g af smørret sammen med hakket persille og lav en persillesmør. Sæt det i fryseren
Skræl fire af gulerødderne og snit dem, skyl porrerne og snit dem (gem toppen til sovsen)  rens pastinakken og snit også den
Smelt resten af smørret på en pande og svits grønsagerne i det nogle minutter
Skær fisken i tern – laks, men det kan også være andre slags fisk
På otte stykker bagepapir fordeles grønsager og fisk i lag
Dryp lidt citron over, krydr med salt og peber og læg en skive af smørret fra fryseren på
Pak det godt sammen og læg pakkerne i et ildfast fad
Bag det ved 200 grader mellem tyve minutter og en halv time
Fløden hældes i en gryde og koges tyk i en halv time
I en anden gryde hældes hvidvin sammen med porretoppene, en gulerod i tykke skiver, laurbærblade og lidt fiskeben
Lad det hele koge i tyve minutter, skum af og si væden fra
Væden koges ind til det halve i løbet af ti minutter
Bland fonden i fløden
Klip et hul i fiskepakkerne, så væden kan rende fra og server dem sammen med sovsen


Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?