- Forberedelsestid
- 35 minutter
- Tilberedningstid
- 50 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 1985
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- august 12, 2009
- 1 stk
- Citron - gerne økologisk
- 100 g
- Smør, saltet
- 5 stk
- Gulerod/gulerødder
- 500 g
- Rødtunge
- 75 cl
- Hvidvin, tør
- 2 stk
- Laurbærblade
- 500 g
- Laks, fersk (med og uden skind)
- 100 g
- Fiskeben
- 1/2 l
- Fløde 38 %, Piskefløde
- 1 stk
- Pastinak
- 1 bdt.
- Persille, frisk
- 2 stk
- Porre
Bland 75 g af smørret sammen med hakket persille og lav en persillesmør. Sæt det i fryseren
Skræl fire af gulerødderne og snit dem, skyl porrerne og snit dem (gem toppen til sovsen) rens pastinakken og snit også den
Smelt resten af smørret på en pande og svits grønsagerne i det nogle minutter
Skær fisken i tern – laks, men det kan også være andre slags fisk
På otte stykker bagepapir fordeles grønsager og fisk i lag
Dryp lidt citron over, krydr med salt og peber og læg en skive af smørret fra fryseren på
Pak det godt sammen og læg pakkerne i et ildfast fad
Bag det ved 200 grader mellem tyve minutter og en halv time
Fløden hældes i en gryde og koges tyk i en halv time
I en anden gryde hældes hvidvin sammen med porretoppene, en gulerod i tykke skiver, laurbærblade og lidt fiskeben
Lad det hele koge i tyve minutter, skum af og si væden fra
Væden koges ind til det halve i løbet af ti minutter
Bland fonden i fløden
Klip et hul i fiskepakkerne, så væden kan rende fra og server dem sammen med sovsen
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.