- Forberedelsestid
- 25 minutter
- Tilberedningstid
- 75 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 3071
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juni 21, 2009
Lakselasagnen er en af mine favoritopskrifter. Blandingen af laks og spinat er bare så lækker, og så er det en så nem ret at lave, at man sagtens kan få tid til at lave en lækker dessert også. Mine venner er også vilde med den.
Når du vil lave en lakselasagne, skal du starte med at smelte smørret i en gryde. Når det er smeltet tager du gryden af varmen og tilsætter mel og mælk. Pisk det til en ensartet masse og sæt det igen over varmen. Bring det i kog samtidig med at du stadig pisker. Tilsæt så citronskal fra citronen, salt og peber efter ønske og muskatnød. Lad det simre i fem minutter. Herefter tager du gryden af varmen og blander dilden i sovsen.
Lad oven forvarme til 180 grader. Smør et ildfast fad og læg lasagneplader i bunden. Fordel skiftevis sovs, spinat, laks og lasagneplader, indtil der er tre til fire lag lasagneplader. Slut af med et lag sovs og drys med parmesan på toppen. Lad lakse lasagnen bage i cirka 40 minutter i ovnen og lad den herefter trække cirka ti minutter før du serverer den. Server den eventuelt med noget lækkert brød – så bliver det ikke bedre!
Velbekomme!