Lammebov med rødvinsovs

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedningstid
120 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Hovedret
Visninger
2100
Pris pr. Portion
17.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
400 g
tzaziki
500 g
bl. grøntsager
500 g
Lammebov
1 stk
Løg eller zittauerløg
2 stk
Hvidløg, fed
1 tsk.
Salt
1 knsp.
Peber
2 1/2 dl
Rødvin
250 g
Hvedemel
3 stk
Æg
2 tsk.
Salt
2 dl
Vand
Lammebov med rødvinsovs

Brun lammeboven i en gryde i lidt fedtstof. Svits hakkede løg og hvidløg. Drys med salt og peber og hæld rødvin og ½l. væde ved. Lad kødet småsimre i 2 timer. Tag kødet op og jævn skyen til en lind sose og smag til. (til pasta må sose ikke være tyk)
Vil du selv lave hjemmelavet pasta (Sydtysk Spetzle) er her opskriften. 250 g. Mel. 3 æg, 2-3 dl.vand, 1 tsk.salt blanes til en sej dej. En gryde vand ca. 4 l.koges, tilsættes en håndfuld salt.
2-3 store skefulde Spetzledej kommes i et stormasket dørslag og presse igennem med en sovseske. Derved kommer der lange tråde i det kågende vand. Så snart Spetzlerne kommer til overfladen tages de op med en hulske. Sådan fortsætes til det er slut med dejen.
En anden måde er at komme noget dej på et smørebrædt og skrabe dejen i vandet i tynde strimler. Eller køb en Spetzle presse i City Grosmarkt i flensborg. Den kan også anvendes til at presse kartofler til mos. ca. 250-kr. Den holde evigt. min er 45 år gammel.
Tzazikki kan du selv lave. 1.l. Yougurt naturel hældes i et klæde og afdryppes 4 timer. Vandet hældes væk og massen blandes med salt, fintkakket eller præsset hvidløg, agurk i små terninger, 1 bunt dild skåret fint. Det hele røres sammen.
Så kan der serveres.
Blandede grønsager efter eget valg dampes let i saltet vand.

Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?