- Forberedelsestid
- 40 minutter
- Tilberedningstid
- 60 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Buffet
Hovedret
Påske - Visninger
- 1800
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- marts 17, 2011
Lammeculotte m/ rødbede-tzatziki & grillede rodfrugter m/ timian
Rodfrugter:Skræl dine favorit rodfrugter, og skær i bjælker (eks. persillerod, pastinak, jordskokker, gulerødder, rødbeder).skrub bagekartofler og skær i både. Læg dem i en stegeso (el römertopf) sammen med rødløg, æblebåde,hvidløg, løg, timian, 4-5 laurbærblade, dryp med olivenolie og citronsaft,samt salt og peber fra kværn.
Lammeculotte:Krydr to el. tre lammeculotter, med groft salt, peber fra kværn, mas hakkede små stykker hvidløg forskellige steder ind i kødet, og steg dem ved høj varme på alle sider(skal kun brunes hurtigt) i olivenolie og en klat smør. Læg dem ovenpå rodfrugterne, og drys med timian el. rosmarin. Hæld ca. 1 dl. væde ved retten, og læg lå på.Sæt fadet i en kold ovn, nederste rille, og skru op på 175 grader, i ca. 60 minutter. Hæld væden fra, og stil fadet i ovnen igen uden lå i ca. ti minutter. Lad kødet hvile.
(Gem skyen fra kødet til skysovs).
Hvis det skal være grillede rodfrugter, kan du eftergrille dem på et fad med bagepapir ved høj varme til de har sprød overflade, drys derefter med lidt groft havsalt.Rødbede-tzatziki:Skræl rødbederne, og riv dem på et råkostjern, pres væden ud.Rør græsk youghurt med 3 fed hvidløg, friskhakket mynte, rigeligt citronsaft,en god skvæt olivenolie, salt og peber, og vend røbederne i youghurten.Pynt med et par mynteblade. Serveres med friskbagte grahams-flutes.
En anderledes rigtig lækker ret til påsken….
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.