- Forberedelsestid
- 10 minutter
- Tilberedningstid
- 35 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 6 personer
- Kategori
- Bagværk
Buffet
Dessert
Morgenmad / Brunch - Visninger
- 12920
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- maj 16, 2011
- 1 dl
- Citronsaft
- 1 tsk.
- Kardemomme, stødt
- 2 tbsp.
- Havregryn
- 2 tsk.
- Vanillestang el. vanillesukker
- 50 g
- Smør, saltet
- 300 g
- Ananas, konserves i tern
- 3 stk
- Æg
- 1 knsp.
- Salt, groft
- 2 tsk.
- bagepulver
- 3 dl
- Hvedemel
- 2 dl
- Rørsukker
Kagen kan bages med friske ananas eller konserves, skåret i små stykker. Grunddejen kan også bruges til appelsinkage eller hvilke frugter man nu bedst synes om. En fedtfattig kage som alligevel bliver saftig på grund af frugterne.
Ananaskage: Tænd ovnen på 180 grader, og beklæd en lille bradepande med bagepapir.
Smelt smør i en gryde, og køl lidt af. Pisk æg, rørsukker og fyldet fra en vanillestang el. vanillesukker luftigt.
Bland melet med bagepulver, kardemomme og et knips salt, og bland i dejen sammen med det smeltede smør, og et par spsk. havregryn. Pisk kagedejen igennem. Skær ananasringe i små tern og vend i kagedejen, sammen med citronsaft og evt. revet citronskal (økologisk). Kom dejen i en lille bradepande med bagepapir.
Bag kagen, næstnederste rille ved 180 grader i ca. 35-40 minutter. Tjek kagen med en kødnål. Køl kagen lidt af og drys med flormelis som pynt.
Server kagen med cremefraiche.
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.