Let ananaskage

Bedømmelse: 4.0/5. Fra 1 afstemning.
Vent venligst…
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedningstid
35 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
6 personer
Kategori
Bagværk
Buffet
Dessert
Morgenmad / Brunch
Visninger
12920
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
1 dl
Citronsaft
1 tsk.
Kardemomme, stødt
2 tbsp.
Havregryn
2 tsk.
Vanillestang el. vanillesukker
50 g
Smør, saltet
300 g
Ananas, konserves i tern
3 stk
Æg
1 knsp.
Salt, groft
2 tsk.
bagepulver
3 dl
Hvedemel
2 dl
Rørsukker
Let ananaskage

Kagen kan bages med friske ananas eller konserves, skåret i små stykker. Grunddejen kan også bruges til appelsinkage eller hvilke frugter man nu bedst synes om. En fedtfattig kage som alligevel bliver saftig på grund af frugterne.
Ananaskage: Tænd ovnen på 180 grader, og beklæd en lille bradepande med bagepapir.
Smelt smør i en gryde, og køl lidt af. Pisk æg, rørsukker og fyldet fra en vanillestang el. vanillesukker luftigt.
Bland melet med bagepulver, kardemomme og et knips salt, og bland i dejen sammen med det smeltede smør, og et par spsk. havregryn. Pisk kagedejen igennem. Skær ananasringe i små tern og vend i kagedejen, sammen med citronsaft og evt. revet citronskal (økologisk). Kom dejen i en lille bradepande med bagepapir.
Bag kagen, næstnederste rille ved 180 grader i ca. 35-40 minutter. Tjek kagen med en kødnål. Køl kagen lidt af og drys med flormelis som pynt.
Server kagen med cremefraiche.
Velbekomme!





Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?