- Forberedelsestid
- 10 minutter
- Tilberedningstid
- 120 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Bagværk
- Visninger
- 3594
- Pris pr. Portion
- Skrevet af
- Udgivet den
- december 18, 2019
- 450 g
- Hvedemel
- 45 g
- Sukker
- 75 g
- Smør (blød)
- 25 g
- gær
- 2 1/2 dl
- mælk
- 2 1/2 spsk.
- lunkent vand
- 2 stk
- Æg
- 1 tsk.
- flagesalt
- 1 g
- Safran - stødt
De karakteristiske, gule, S-formede boller med en rosin i toppen stammer fra svensk juletradition og er forbundet med luciadag d. 13. december. Den velkendte, gullige farve på bagværket stammer fra krydderiet safran.
Luciabrød serveres på Luciadag, men bagværket kan nyes hele december igennem med eller uden smør. De egner sig til kaffebordet, hvor de smager skønt sammen med kaffe, varm chokolade eller gløgg.
- Varm en lille pande op og smelt smørret heri. Tag panden af varmen og hæld mælk og safran i det smeltede smør
- Hæld vand i en skål og smuldr gær heri. Tilsæt æg, sukker, salt og smørblanding og rør godt sammen. Tilsæt mel lidt efter lidt (lad hellere dejen være for klistret end for tyk og hård)
- Dæk skålen med dejen til og lad den hvile i 1,5 time
- Form 12 boller af dejen og pensl dem med æg og pynt med en rosin i toppen. Herefter skal luciabollerne efterhæve i 30 minutter
- Bag luciaboller i en forvarmet ovn ved 175 grader i 18-20 minutter
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.