- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 30 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Buffet
Forret
Hovedret - Visninger
- 1485
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- april 24, 2012
- 1 stk
- Æble / æbler
- 30 g
- Danablu
- 2 stk
- Æg
- 1 tsk.
- Salt, bordsalt
- 1 stk
- Broccoli
- 2 knsp.
- Peber, friskkværnet
- 1 tbsp.
- Citronsaft
- 1 tbsp.
- Hvedemel
- 1 stk
- Hvidløg, fed
- 1 tsk.
- Sennep, dijon
- 2 dl
- Creme fraiche 18 %
- 1 tsk.
- Muskatnød, revet
- 1 bdt.
- Purløg
- 30 g
- Hasselnøddekerner, hakkede
En meget dejlig tærte med fyld af broccoli, æble, hasselnødder og danablue-cremefyld.
Havde et broccolihoved liggende der skulle bruges, og en rest danablue og lidt hasselnødder. Man kan sagtens erstatte danabluen med mild revet ost..
Mørdej: Lav en hj.lavet mørdej el. brug en købedej hvis det skal gå stærkt. Smuldr smør i melet og saml dejen hurtigt med lidt cremefraiche el et æg. Filmes og lægges på køl mindst en halv time. Forbag bunden, prikket med en gaffel i 10 minutter ved 200 grader.
Fyld: Damp broccolibuketter af i saltet vand ca. 3 minutter og skyl over med koldt vand. Skær æble med skræl i tern. Pisk cremefraiche med æg, citronsaft, muskatnød, lidt dijonsennep, salt, peber og et revet hvidløg. Smuldr danablueosten i og kom hakket purløg i. Rist hasselnødderne hurtigt af på en tør pande.
Kom æblestykker, små broccolibuketter og hasselnødder i den forbagte bund, og hæld danablue-cremen over. Bages videre i ovnen 25-30 minutter.
Server til frokost, gæstemad eller som hovedret med en grillbøf el. grillede kyllingelår og f.eks tomatsalat.
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.