Maki ruller (sushi)

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
45 minutter
Tilberedningstid
90 minutter
Sværhedsgrad
Midt imellem
Serveringer
2 personer
Kategori
Hovedret
Visninger
1885
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
1/2 stk
Agurk
200 g
Tun
2 stk
Forårsløg, rå
1 stk
Sushi Starter Kit (alt-i-en-pakke)
1 dl
Soyasauce
1 dl
Ingefær, syltet

Maki ruller (sushi)
Jeg har ofte købt et Sushi-starter-kit i et supermarked (ca. 50,- kr). Dette kit indeholder ris, tang, bambusmåtte, eddike, wasabi og syltet ingefær. Det, som du der ud over skal købe, er grøntsager: f.eks. agurk, gulerod, forårsløg, sukkerærter, avocado, sesamfrø, soyasauce samt fisk/skalddyr. Fisken/Skalddyr skal være beregnet til sushi, d.v.s. at den skal have været frosset ned i 24 timer. Spørg din fiskehandler/delikatesse efter sushi-fisk/skalddyr: laks, tun, crabsticks eller rejer. Jeg plejer ca. at bruge 150 gram fisk/skalddyr pr. person. Spørg hos din fiskehandler, hvis du er i tvivl.
Ingredienserne i denne maki-rulle er meget simple: Tun, agurk, forårsløg. Men der er mange forskellige muligheder, prøv dig frem.
Fremgangsmåden for at lave maki ruller er:
1)Lav ris efter anvisning på pakken. Det tager lidt tid, men er egentligt meget simpelt.
2) Når risene er klar (de skal være afkølede), gøres grøntsager og fisk/skalddyr klar.
Grøntsager skæres i lange skrimler: agurk i strimler på ca. 0,5 x 0,5 cm.’s tykkelse og 10 cm. lange. Gulerod, forårsløg, sukkerærter, avocado laves så godt som muligt lige som agurken. Det vigtigste er at de ikke bliver for store, for der skal være plads til et par forskellige grøntsager i en maki.
Fisk/skalddyr gøres klar. Fisken skæres i strimler som agurken (0,5 cm. x 0,5 cm og ca. 10 cm. lange).
Rejer koges let. Kammuslinger svitses på panden. Crabsticks tøes op fra fryseren.
3) Læg alle ingredienser parat.
4) Tag en bambusmåtte, læg et ark tang på med den glatte side ned.
5) Tag en lille skål med vand i samt giv det en sjat af den eddike som bruges til risene (hvis der er mere tilbage). Dette bruges til at gøre hænderne/fingeren våde i, for at risene ikke klistrer til fingrene.
6) Med fugtige fingre tager du ris og lægger det på den nederste tredjedel af arket  i et fint lag på ca. 0,5 – 1 cm’s tykkelse. Fordel risen jævnt og tryk det let fast til tangen.
7) Læg fyldet (grøntsager samt fisk/skalddyr) på risene så langt nede som muligt.
8) Nu skal din maki-rulle rulles: Rul tangen fra den nederste ende ved hjælp af bambusmåtten. Med fingerspidserne holder du fyldet på plads mens du langsomt ruller tangen stramt om fyldet. HUSK ikke at rulle bambusmåtten med i maki’en.
9) Tag nu bambusmåtten væk. Hvis der er for meget tang, der skal kun være et lag tang, ikke 2 – 3 – 4 stk! Så brug evt. en saks og klip overskydende tang af. Hvis der er en ende tang som stritter ud fra rmaki-rullen, så fugt det let og tryk det ind.
10) Nu har du en maki-rulle. Skær den ud i mundrette stykker med en meget skarp kniv. Der bliver ca. 6 – 8 stykker maki ud fra en hel rulle.
Ved servering: Server syltet ingefær til og dyp maki’en i soyasauce.


Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?