- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 60 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 18 personer
- Kategori
- Dessert
- Visninger
- 4447
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- januar 17, 2011
- 1 tsk.
- Kaffe, instant
- 350 g
- Sukker (melis)
- 200 g
- Mandler
- 2 dl
- Æggehvide
- 50 g
- Hasselnøddeflager
- 4 stk
- Æggeblomme, pasteuriseret
- 100 g
- Flormelis
- 2 tsk.
- Kaffe, instant
- 120 g
- Smør, saltet
- 2 tbsp.
- Vand
Mandelfragilite`bunde:
Tænd ovnen på160 grader og beklæd en bageplade med bagepapir
Blend mandlerne til groft mel. Knus 1 tsk instant kaffe med bagsiden af en ske og vend det i mandelmelet. Pisk æggehvider og halvdelen af sukkeret helt stift. Tilsæt resten af sukkeret sammen med mandelmelet, og vend det forsigtigt rundt til du får en jævn og luftig marengsdej. Tegn 2 rektangler på bagepapiret (ca. 35 x 17 cm) Fordel marengsen inden for firkanterne. og glat det ud med en ske. Drys hasselnøddeflager på den ene bund. Bag bundene i ca. 25 min. Lad bundene afkøle på bagepladen, før du forsigtigt vender dem med bunden i vejret og trækker bagepapiret af.Mokkasmørcreme:
Rør instant kaffe ud i vandet i en lille kop. Pisk æggeblommer og den færdigrørte kaffe sammen. Tilsæt blødt smør og flormelis, og pisk til du har en glat creme
Fordel smørcremen på den ene bund og læg bunden med hasselnødder over og tryk den let sammen. (Skær evt kagen ud i små firkanter) Sigt lidt flormelis over lige inden serveringen
Server gerne med en god is og lidt frisk frugt
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.