Mandelmousse med krokant

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
60 minutter
Tilberedningstid
300 minutter
Sværhedsgrad
Svær
Serveringer
4 personer
Kategori
Dessert
Visninger
5633
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
100 g
Mandler
75 g
Sukker (melis)
75 g
Sukker (melis)
10 dl
Fløde 38 %, Piskefløde
4 stk
Æggeblomme, pasteuriseret
2 tsk.
Æggehvide, pasteuriseret
4 tsk.
Husblas, blade
2 cl
Amaretto-likør eller Grand Marnier
Mandelmousse med krokant

Mandelmousse med krokantSmelt sukkeret på en tør pande til en lys karamel. Vend mandlerne i, hæld det på et stykke bagepapir, og afkøl det hele. Hak krokanten fint.Læg husbladsen i blød i koldt vand.Pisk æggeblommerne helt lyse og luftige med 50 g. sukker, og pisk likøren i.Smelt den udblødte, afdruppede husblads, og rør den i.Pisk æggehviderne næsten stive, tilsæt resten af sukkeret, og pisk videre, til hviderne er helt stive.Pisk fløden til skum. Når æggeblommemassen begynder at tykne, vendes hvider, flødeskum og tre fjerdele af krokanten i med seje, bløde tag, til fromagen er jævn.Fordel cremen i glas, og sæt fromagen i køleskabet i mindst 4 timer, til den har sat sig.Drys den resterende krokant over ved serveringen.


Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?