- Forberedelsestid
- 60 minutter
- Tilberedningstid
- 1440 minutter
- Sværhedsgrad
- Midt imellem
- Serveringer
- 10 personer
- Kategori
- Dessert
- Visninger
- 2524
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- januar 9, 2011
- 2 stk
- Banan/er
- 250 g
- Ren rå marcipan
- 200 g
- Mørk chokolade også med orange
- 200 g
- Smuttede, hakkede mandler
- 5 cl
- Citronsaft
- 1 dl
- God mandelliqueur
- 200 g
- Rosin uden kerner
- 2 dl
- Yoghurt naturel
- 2 stk
- Æble / æbler
- 1 stk
- Granatæble, punisk æble
- 2 stk
- Appelsin/appelsiner
- 1 stk
- Honningmelon
Mandelsalaten tilberedes over to dage.
Dag 1:
Marcipanen skæres i tern på 2×2 cm og overhældes med en blanding af yoghurt naturel og mandel liqueur. Den oprindelige opskrift angiver portugisisk Amaguinha, men den er meget svær at skaffe udenfor Portugal, så en god italiensk mandelliqueur er næsten ligeså godt.
Marcipanen trækker i køleskab til næste dag.
Dag 2:
Honningmelonen skrælles, befries for kerner, den halve skæres i tern 2×2 cm og vendes i Marcipan blandingen. Den anden halve gemmes til at pynte den færdige dessert med.
Appelsinerne skrælles, deles i både som hver skæres i 3-4 dele og vendes i Marcipan blandingen.
Kernerne tages ud af granatæblet. Halvdelen af de hele kerner vendes i Marcipanblandingen resten gemmes til at pynte den færdige dessert med.
Æblerne befries for kernehuset. Hvis skrællen er fin og ikke for sej skal æblerne ikke skrælles. Skæres i tern 1×1 cm og blandes i Marcipanblandingen.
Bananerne skrælles, skæres i skiver på ½ cm tykkelse og blandes i Marcipan blandingen.
Mørk chokolade findeles groft og blandes i Marcipanblandingen sammen med smuttede, hakkede mandler og rosiner.
Hvis salaten virker for tør kan tilsættes ydeligere youghurt
Tilsidst smages til med citronsaft og salaten dækkes til og sættes på køl indtil servering.
Umiddelbart inden servering pyntes med kerner af granatæble og tynde melonbåde.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.