- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 30 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Buffet
Frokost
Hovedret
Mortens aften
Sommer - Visninger
- 2781
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juli 18, 2011
- 2 stk
- Hvidløg, fed
- 1 tbsp.
- Rapsolie
- 1 tsk.
- Chili, stødt eller tørret
- 2 tbsp.
- Soya
- 1 stk
- Ingefær, frisk
- 2 stk
- Limesaft og skal, økologisk
- 2 tbsp.
- Citronsaft
- 6 stk
- Andebryster
- 2 tbsp.
- honning
- 1 stk
- Peberfrugt, rød og gul
- 2 tbsp.
- Olivenolie
- 1 bdt.
- Forårsløg, rå
- 1 stk
- Peber, chili rød eller grøn, rå
- 1 tbsp.
- Limesaft
- 2 stk
- Nudler
- 1 stk
- Ingefær, frisk
- 1 stk
- Hvidløg, fed
- 1 dl
- Sød chilisauce
Thai-marineret andebryst til grill el. ovn: Pisk en marinade af de nævnte ingredienser, og gnid andebrysterne ind i dem. Lad trække i en lille time på køl. Dup dem lidt tørre og forsteg brysterne ved høj medium-varme (på pande eller grill)så skindet for en lidt sprød skorpe. Steg færdig på grill med låg med en staniolbakke til at opsamle skyen, el. i ovn, i ca. 25-30 minutter (afhængigt af hvor stegt man ønsker dem, kan selv bedst lide dem næsten gennemstegte. Pensl et par gange undervejs med marinaden, så de bliver nærmest glaseret. Gem skyen til sovs el. til stegte nudler. Lad brysterne hvile lidt inden de skæres for, og drys med lidt havsalt.
Kom kogende vand over nudlerne og lad står et par minutter, dryppes af i en si. Svits revet ingefær, hvidløg og chili i lidt af andeskyen, det giver en rigtig god smag. Tilsæt nudlerne forårsløg og rød peber, og svits det hele hurtigt af ved rimelig høj varme. Dryp over med lidt lime, og server med sød chilisauce.
Andebrysterne kan også serveres med nye grillede kartofler og en drue-salat med valnødder, rucola og andesauce smagt til med appelsinsaft.
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.