- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 70 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 10 personer
- Kategori
- Bagværk
- Visninger
- 1563
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- maj 19, 2009
- 1 1/2 tbsp.
- kakaopulver
- 240 g
- Sukker (melis)
- 1 1/4 dl
- letmælk
- 3 stk
- Æg
- 1 tsk.
- bagepulver
- 250 g
- Hvedemel
- 125 g
- Margarine, 80 %, stegning/bagning, vegetabilsk fedt
- 1 tsk.
- vanillesukker
Start med at tænde ovnen på 175 grader. Så røres margarinen og sukkeret til en luftig masse. Put æggeblommerne (gem æggehviderne) i én ad gangen og rør godt i massen. Put så bagepulver, vanillesukker og mel i en separat skål og bland det skiftevis med mælken i dejen. Æggehviderne piskes for sig og blandes forsigtigt i dejen. Tag 1/3 af dejen fra og bland kakaopulveret i. Så kommes halvdelen af den lyse dej i en kageform, der enten er smurt eller beklædt med bagepapir. Hæld derefter den brune dej henover, og til sidst den sidste halvdel af den lyse dej. Bag kagen i cirka 40 min på midterste rille i ovnen. Når den er færdig, skal den stå i formen i 10 min, hvorefter den tages ud af formen og afkøles på en bagerist.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.