- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 120 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Buffet
Hovedret - Visninger
- 3570
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- december 5, 2011
- 1 kg
- Kartofler
- 2 tsk.
- Havsalt
- 2 tbsp.
- Smør, saltet
- 8 stk
- Cherry tomater
- 1 tsk.
- Chiliflager
- 1 tsk.
- Havsalt
- 2 dl
- Fløde 26%
- 8 stk
- Kylling, lår, kød og skind, rå
- 1 tbsp.
- Kanel
- 2 tsk.
- Citronsaft
- 1 dl
- Rosiner
- 2 tsk.
- honning
- 4 stk
- Laurbærblade
- 3 stk
- Hvidløg, fed
- 2 dl
- Kyllingefond/Hønsebouillion
- 3 dl
- Hvidvin, medium
- 2 tsk.
- Chiliflager
- 2 stk
- Løg eller zittauerløg
- 2 tsk.
- Maizena til jævning
Marokkansk krydret ret m/ kyllingelår tilberedt i pande, med kanel, chiliflager, rosiner, hvidvin m.m…..Anvend andre tørrede frugter til retten efter smag. Kan evt. tilberedes med andelår, da det er en simre ret…
Marokkansk kyllingepande: Steg kyllingelår af, godt krydret med kanel, chiliflager og havsalt. Kom løgbåde og finthakket hvidløg ved og steg med. Tilsæt lidt hønsebouillon, hvidvin, lidt honning og rosiner. Dæk panden med låg el. staniol og lad retten småsimre i ca. 1 1/2 time ved svag varme (vend kyllingerne en gang undervejs). Tilsæt fløde og kog med i retten 15 minutter ekstra (jævn sovsen med lidt maizena så retten samles). Smag til med lidt citronsaft. Kom retten over i et ildfast fad med kyllingerne øverst og steg efter i ovn ved 200 grader ca. 15 minutter (sammen med chilikartofler og cherrytomater), til kyllingerne er sprøde på overfladen.
Smørstegte chili-kartofler: Kog kartoflerne til de lige er gennemkogte. Steg dem af i smør el. olie på en pande, drysset med lidt chiliflager og havsalt. Kom i ovnen med cherrytomater i ca. 15 minutter.
Tilbehør: Ovnbagte chilikartofler,cherrytomater el. cous-cous og dampede grønne bønner.
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.