Mørbrad på spinatbund

Bedømmelse: 3.0/5. Fra 6 stemmer.
Vent venligst…
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedningstid
40 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
3 personer
Kategori
Hovedret
Visninger
9123
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
2 stk
Æg
1 stk
Svinemørbrad, afpudset
50 g
Smelteost, revet ost 30+
2 stk
Hvidløg, fed
1/2 dl
Creme fraiche 18 %
1 dl
Fløde 18 %
10 g
Smør, saltet
450 g
Spinat- frisk eller dybfrost
Mørbrad på spinatbund

Puds mørbraden fri for den grove sene og skær den i 1½ cm tykke skiver.
Bank skiverne let med håndroden og brun dem på en god varm pande i smørret.
Drys med salt og peber.
Damp spinaten i en gryde. (Frisk spinat skal ikke hakkes)
Kom presset hvidløg og cremefraiche i spinaten og smag til med salt og peber.
Forvarm ovnen til 225 grader.
Fordel spinaten i bunden af et ovnfast fad.
Læg mørbradskiverne på spinaten.
Pisk æg, fløde og ost sammen… og hæld det over retten.
Sæt fadet i ovnen i 10-12 minutter… til æggemassen er gylden og sprød.Serveringsforslag:
Serveres med kartofler og små gulerødder
Frisk gulerodssalat er også godt.
Variation:
Brug frisk spinat i stedet for frossen.
Krydr spinaten med muskatnød.
Brug mælk i stedet for fløde.
Tips: 500g frisk spinat, svarer til ca. 375g frossen spinat.


2 comments

  1. Anonym sagde på november 6, 2011

    En god variant til en mørbrad

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  2. Den ukendte kok sagde på november 7, 2011

    Hej Kirsten. Det er jeg glad

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?