- Forberedelsestid
- 20 minutter
- Tilberedningstid
- 40 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 3 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 9123
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- februar 13, 2011
- 2 stk
- Æg
- 1 stk
- Svinemørbrad, afpudset
- 50 g
- Smelteost, revet ost 30+
- 2 stk
- Hvidløg, fed
- 1/2 dl
- Creme fraiche 18 %
- 1 dl
- Fløde 18 %
- 10 g
- Smør, saltet
- 450 g
- Spinat- frisk eller dybfrost
Puds mørbraden fri for den grove sene og skær den i 1½ cm tykke skiver.
Bank skiverne let med håndroden og brun dem på en god varm pande i smørret.
Drys med salt og peber.
Damp spinaten i en gryde. (Frisk spinat skal ikke hakkes)
Kom presset hvidløg og cremefraiche i spinaten og smag til med salt og peber.
Forvarm ovnen til 225 grader.
Fordel spinaten i bunden af et ovnfast fad.
Læg mørbradskiverne på spinaten.
Pisk æg, fløde og ost sammen… og hæld det over retten.
Sæt fadet i ovnen i 10-12 minutter… til æggemassen er gylden og sprød.Serveringsforslag:
Serveres med kartofler og små gulerødder
Frisk gulerodssalat er også godt.
Variation:
Brug frisk spinat i stedet for frossen.
Krydr spinaten med muskatnød.
Brug mælk i stedet for fløde.
Tips: 500g frisk spinat, svarer til ca. 375g frossen spinat.
En god variant til en mørbrad
Hej Kirsten. Det er jeg glad