Moussaka

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
40 minutter
Tilberedningstid
85 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Hovedret
Visninger
834
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
500 g
Oksekød, hakket, råt
2 tsk.
Oregano, tørret
2 stk
Hvidløg, fed
1 stk
Hakkede tomater, konserves
750 g
Kartofler
1 tbsp.
Basilikumblade, frisk
2 stk
Løg eller zittauerløg
2 tbsp.
Tomatpure
1 dl
Bouillon, oksekød, koncentreret, terning
2 tbsp.
Olivenolie
5 tbsp.
Hvedemel
75 g
Smelteost, revet ost 30+
1 1/2 tsk.
Muskatnød, revet
5 dl
letmælk
50 g
Smør, saltet
3 stk
Æg
1 tsk.
Salt, groft

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Varm olien op og steg skiverne næsten møre. Smør et ovnfast fad og læg halvdelen af kartoffelskiverne i fadet. På panden svitses hakket løg og kødet til kødet er brunet. Hak hvidløget og put det på panden sammen med tomatpure, tomat, bouillon og krydderier. Lad det simre en halv time og smag til med salt og peber.
Til sovsen smeltes smørret og melet røres i. Mens der røres hældes mælken i lidt efter lidt. Lad sovsen koge op imens. Skru ned for varmen og pisk æg og ost i. Krydr med sat, peber og muskatnød. Kødet lægges oven på kartoflerne. Den sidste halvdel kartofler lægges oven på kødet og så hældes sovsen over. Lad retten bage ved 200 grader i 45 min.


Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?