Moussaka

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedningstid
105 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
5 personer
Kategori
Hovedret
Visninger
1510
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
3 stk
Hvidløg, fed
2 tsk.
Olivenolie
2 stk
Løg eller zittauerløg
3 tbsp.
Hvedemel
3 dl
letmælk
50 g
Smelteost, revet ost 30+
2 tbsp.
Persille, frisk
400 g
Oksekød, hakket, råt
20 g
Smør, saltet
1 dl
Hvidvin
2 tbsp.
Tomatpure
400 g
Hakkede tomater, konserves
2 stk
Æg
1 knsp.
Muskatnød, stødt
700 g
Aubergine
1/2 tsk.
Salt, groft
1 tbsp.
Oregano, frisk, kviste

Auberginerne skæres i skiver og drysses med salt. De skal trække cirka tyve minutter, hvorefter de skylles af. Uden fedtstof ristes skiverne på en varm pande og lægges i et smurt ildfast fad. Løg og hvidløg hakkes. Olien varmes op på panden og løgene svitses i det. Brun så kødet sammen med løgene. Bland tomater, puré, hvidvin, persille, oregano og peber efter smag i panden. Lad kødsovsen koge i fem minutter. Imens smeltes smørret i en gryde og melet røres i. Tag det så af varmen. Mælk tilsættes og det skal igen koge i to minutter. Bland så osten i og rør til den er smeltet. Gryden tages igen af varmen. Når det er afkølet lidt røres æg, salt, muskatnød og lidt friskkværnet peber i. Kødsovsen hældes over i fadet efterfulgt af sovsen. Moussakaen bages i ovnen ved 200 grader i 40 minutter, Herefter slukkes ovnen og retten hviler i et kvarter i ovnen.


Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?