- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 105 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 5 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 1510
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juni 25, 2009
- 3 stk
- Hvidløg, fed
- 2 tsk.
- Olivenolie
- 2 stk
- Løg eller zittauerløg
- 3 tbsp.
- Hvedemel
- 3 dl
- letmælk
- 50 g
- Smelteost, revet ost 30+
- 2 tbsp.
- Persille, frisk
- 400 g
- Oksekød, hakket, råt
- 20 g
- Smør, saltet
- 1 dl
- Hvidvin
- 2 tbsp.
- Tomatpure
- 400 g
- Hakkede tomater, konserves
- 2 stk
- Æg
- 1 knsp.
- Muskatnød, stødt
- 700 g
- Aubergine
- 1/2 tsk.
- Salt, groft
- 1 tbsp.
- Oregano, frisk, kviste
Auberginerne skæres i skiver og drysses med salt. De skal trække cirka tyve minutter, hvorefter de skylles af. Uden fedtstof ristes skiverne på en varm pande og lægges i et smurt ildfast fad. Løg og hvidløg hakkes. Olien varmes op på panden og løgene svitses i det. Brun så kødet sammen med løgene. Bland tomater, puré, hvidvin, persille, oregano og peber efter smag i panden. Lad kødsovsen koge i fem minutter. Imens smeltes smørret i en gryde og melet røres i. Tag det så af varmen. Mælk tilsættes og det skal igen koge i to minutter. Bland så osten i og rør til den er smeltet. Gryden tages igen af varmen. Når det er afkølet lidt røres æg, salt, muskatnød og lidt friskkværnet peber i. Kødsovsen hældes over i fadet efterfulgt af sovsen. Moussakaen bages i ovnen ved 200 grader i 40 minutter, Herefter slukkes ovnen og retten hviler i et kvarter i ovnen.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.