- Sværhedsgrad
- Svær
- Kategori
- Forret
Frokost
Hovedret - Visninger
- 1544
- Pris pr. Portion
- Skrevet af
- Udgivet den
- juli 5, 2020
Denne mousse er meget lækker som forret – men den kan også serveres til en finere frokost.
Vareforbrug (4-6 pers.):
6 blade husblas, vand 2 æg 3 dl fløde 10-12 røgede sild 1 løg 3 spsk. fintsnittet purløg 3 spsk. hakket persille 2 spsk. reven citronskal (kun det gule)
2 dråber tabasco salt, nykværnet peber karse eller brøndkarse
Tilberedningstid: ca. 30 min. plus ca. 2 timer for moussen at stivne helt.
Fremgangsmåde:
- Læg husblasen i blød i koldt 5. Rør de mosede sild i flødeblan vand. dingen og tilsæt løg, purløg, persille, citronskal og tabasco.
- Skil æggene. Varm fløden op og pisk den i æggeblommerne.
- Klem vandet ud af husblasen.
Smelt den forsigtigt i vandbad.
Hæld den smeltede husblas i flødeblandingen under pisk ning. Sval af.
Rens de røgede sild meget grundigt. Vær omhyggelig med at fjerne de meget små ben.
Mos sildene med en gaffel. Pil løget og riv det fint.
Smag til med krydderier.
Kom blandingen i en skål skyl let med koldt vand. Sæt mous sen i køleskabet til den stivner, beregn ca. 2 timer.
Vend moussen ud på et rundt fad og læg karsen i en ring udenom.
Kan serveres med:
Groft brød og smør.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.